Δωρεάν μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής παρέχει ο ποδηλατικός σύλλογος Κρόνος στο πάρκο που βρίσκεται δίπλα από το γήπεδο της Μπάρας. Σε σχετικό κείμενο αναφέρονται τα ακόλουθα:

Ποδήλατο – το πρώτο τιμόνι, ένα εκπληκτικό μέσο εκμάθησης οδικής συμπεριφοράς από την παιδική ηλικία.

Ως  ενήλικες, συνειδητοποιούμε τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, στους δρόμους της πόλης και ερχόμαστε αντιμέτωποι τόσο με τους φόβους μας, όσο και με την γενικότερη έλλειψη παιδείας μας, αναφορικά με την οδική συμπεριφορά μας και όχι μόνο. Συμβολικά οι δρόμοι της πόλης είναι χώροι όπου οι άνθρωποι καλούμαστε καθημερινά να επικοινωνήσουμε, να μοιραστούμε, να παραχωρήσουμε, να σεβαστούμε και αντί όλων αυτών διαπιστώνουμε τραγικές καταστάσεις αδιαφορίας, έλλειψης σεβασμού βασικών κανόνων, που αφορούν όλους μας (και τα παιδιά μας) και έναν ανυπέρβλητο εγωισμό σαν να είμαστε μόνοι μας, που πολλές φορές στοιχίζει σε ανθρώπινες ζωές.

Όλα λοιπόν είναι θέμα παιδείας και γι΄αυτό πρέπει να φροντίσουμε τις νέες γενιές, να τους δώσουμε εφόδια καθημερινής κίνησης της ζωής και σεβασμού αυτής και όχι μόνο εξειδικευμένες γνώσεις κι εγωιστική διάθεση.

Οι άνθρωποι του Κρόνου αντιλαμβανόμενοι όλα αυτά στέκονται πρωτοπόροι και σε συνεργασία με έμπειρους εκπαιδευτές οδηγών (Εκπαιδευτική οδηγών Ο.Ε) προσφέρουν δωρεάν μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στους νέους της πόλης μας (δημοτικού – γυμνασίου) για να μπορούν αυτά τα παιδιά να κυκλοφορούν με ασφάλεια με τα ποδήλατα τους αλλά πάνω απ΄όλα για να γίνουν υπεύθυνοι ενήλικες οδηγοί, που θα σέβονται τη ζωή τους και τις ζωές των άλλων.

Ως γονείς ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας είναι να τους αντιληφθούμε, να τους κατανοήσουμε και να δώσουμε τα κατάλληλα εφόδια στα παιδιά μας για να κυκλοφορούν, με ασφάλεια τόσο με τα ποδήλατα τους όσο και στο μέλλον με το αυτοκίνητο τους.

Κάθε Σάββατο στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του δήμου (δίπλα από το γήπεδο Μπάρας) και ώρα 11:00 πμ προσφέρονται μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής από τον Κρόνο cycling club σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική οδηγών Ο.Ε.

Για όσους θέλουν να ασχοληθούν ενεργά με την ποδηλασία ως άθλημα αλλά και να μάθουν περισσότερα για τον χειρισμό του ποδηλάτου εντός και εκτός πόλης, οι εγγραφές στην ακαδημία ποδηλασίας Κρόνος Τρικάλων cycling club συνεχίζονται και οι προπονήσεις  γίνονται κάθε Δευτέρα- Τετάρτη και Παρασκευή στις 3:30΄ στην κεντρική πλατεία Τρικάλων.

Για περισσότερες πληροφορίες:  Τηλέφωνα: 6986010785 Ζιντζόβας Ηλίας (υπεύθυνος τμημάτων )

Και 6989154306 Ταμανάκιας Μιχάλης (καθηγητής φυσικής αγωγής- Προπονητής ποδηλασίας).