Με τον καλύτερο τρόπο διεξήχθη στα Τρίκαλα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων- Κορασίδων το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή. Στους αγώνες συμμετείχαν 1.400 αθλητές και μαζί με τους συνοδούς τους ο αριθμός των ανθρώπων που βρέθηκαν στο δημοτικό στάδιο αγγίζει τους 2.500. 

Στη διάρκεια των προκριματικών αγωνισμάτων της πρώτης ημέρας, τέσσερις ακόμη αθλητές κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας στο Κάλι της Κολομβίας.

Πρόκειται για τη Νεφέλη Ράμμου, η οποία πέτυχε 14.15 στα 100 μ. εμπ., όσο και η επίδοση που είχε ορίσει η ομοσπονδία για το συγκεκριμένο γεγονός. Στον ακοντισμό η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ (με το 500αρι όργανο), Αφροδίτη Μανιού έστειλε το ακόντιο στα 50,04 μέτρα. Η αθλήτρια την περασμένη εβδομάδα στο Ηράκλειο είχε σημειώσει 51,78 μ., όμως, δεν ίσχυαν τα όρια επίτευξης. Στη διάρκεια του απογευματινού προγράμματος, δύο ακόμη αθλητές εξασφάλισαν τα όρια για Κολομβία. Στη σφαιροβολία ο Οδυσσέας Μουζενίδης σημείωσε 19,20 μ. και στη δισκοβολία, η Δήμητρα Αλεξίου με 44,87 μ.

Το ασημένιο μετάλλιο στην κούρσα των 100 μέτρων κατέκτησε ο Κώστας Ζήκος

Από το ποδόσφαιρο, στο Στίβο μεταπήδησε ο Κώστας Ζήκος της ΑΕΤ και παρά το ότι ασχολήθηκε συστηματικά μόλις τους 3 τελευταίους μήνες, κατάφερε να πάρει θέση στο βάθρο των νικητών του Πανελληνίου πρωταθλήματος Πίαδων αφού τερμάτισε 2ος στον τελικό των 100 μέτρων .  Οντας αθλητής της ΓΕΑΤ έτρεξε στον τελικό του Σαββάτου κι έβγαλε επίδοση 11.14. Ο νεαρός προπονείται με τον  Βαγγέλη Κατσιάβα και μετά την επιτυχία του θα ασχοληθεί πιο ενεργά στο χώρο του Στίβου.

Στη διάρκεια των προκριματικών αγωνισμάτων της πρώτης ημέρας, ακόμη αθλητές κατάφεραν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας στο Κάλι της Κολομβίας. Πρόκειται για τη Νεφέλη Ράμμου, η οποία πέτυχε 14.15 στα 100 μ. εμπ., όσο και η επίδοση που είχε ορίσει η ομοσπονδία για το συγκεκριμένο γεγονός. Στον ακοντισμό η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ (με το 500αρι όργανο), Αφροδίτη Μανιού έστειλε το ακόντιο στα 50,04 μέτρα. Η αθλήτρια την περασμένη εβδομάδα στο Ηράκλειο είχε σημειώσει 51,78 μ., όμως, δεν ίσχυαν τα όρια επίτευξης.

Δείτε εικόνες από την διοργάνωση: 

Εικόνες από Sportrikala.gr & Facebook