Μια εξαιρετική παρουσίαση της ποδηλασίας στους μαθητές του 2ου Γυμνασίου έγινε από τον Κρόνο Τρικάλων με σύνθημα «διεκδικούμε ποδηλατοδρόμους, σεβόμαστε αυτούς που ήδη υπάρχουν»!
Οι άνθρωποι του τμήματος ποδηλασίας Κρόνος Τρικάλων Cycling Club, στα πλαίσια των στόχων τους για ανάπτυξη της αγωνιστικής και αστικής ποδηλασίας στην πόλη μας, παρουσίασαν αυτό το «μαγικό» μέσο άθλησης και μετακίνησης στους μαθητές του 2ου γυμνασίου, μετά από πρόσκληση της καθηγήτριας Εύης Αστρίτη ( συντονίστριας του προγράμματος) και της ομάδας ecomobility (οικολογική μετακίνηση).

Η πρώτη γνωριμία με την ομάδα ecomobility έγινε πριν μερικές εβδομάδες στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, εκεί όπου ο Κρόνος παραδίδει κάθε Σάββατο δωρεάν μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής με ποδήλατα.
Στην παρουσίαση, εκτός από τους μαθητές και τους καθηγητές, τους οποίους ευχαριστούμε για την φιλοξενία, παραβρέθηκαν ο Ολυμπιονίκης ποδηλασίας Δημήτρης Γεωργαλής στηρίζοντας την προσπάθεια του Κρόνου για την ανάπτυξη της ποδηλασίας καθώς και οι εν’ ενεργεία Τρικαλινοί πρωταθλητές Γιώργος Καράτζιος και Ζήσης Σούλιος. Στους μαθητές προβλήθηκαν βίντεο με θέμα τους ποδηλατοδρόμους της Ολλανδίας και άλλα ενδιαφέροντα βίντεο από ποδηλατικούς αγώνες. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο υπεύθυνος του τμήματος ποδηλασίας του ΚΡΟΝΟΥ Ηλίας Ζιντζόβας και ομιλητές, η Έφη Παλάτου (ειδικός συνεργάτης του ΚΡΟΝΟΥ), που λόγω της ειδικότητας της ως φυσιοθεραπεύτρια – βελονίστρια, ανέλυσε τα πολλαπλά οφέλη, που έχουμε στην υγεία μας όταν κάνουμε ποδήλατο. Επιπλέον την παρουσίαση έκανε ο Μιχάλης Ταμανάκιας (καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής ποδηλασίας) που μίλησε για τα είδη της αγωνιστικής ποδηλασίας και ο Δημήτρης Γεωργαλής, ο οποίος μας γύρισε χρόνια πίσω, στις ένδοξες στιγμές της Τρικαλινής ποδηλασίας στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο Ολυμπιονίκης Δημήτρης Γεωργαλής απάντησε σε πολλές ερωτήσεις των παιδιών, τόσο σε επίπεδο αγωνιστικής ποδηλασίας, όσο και σε επίπεδο ασφαλής καθημερινής χρήση του ποδηλάτου. Στο τέλος της εκδήλωσης η ομάδα ecomobility είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά και να συνομιλήσει με τους δύο Τρικαλινούς πρωταθλητές ποδηλασίας Γιώργο Καράτζιο και Ζήση Σούλιο.