Δύο νέες περιπτώσεις διακίνησης σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου εξιχνίασε η ΕΛΑΣ. Στην πρώτη περίπτωση, ένας 24χρονος σπουδαστής πληροφορικής από τη Θεσσαλονίκη διατηρούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας, ενώ σε ένα από τα βίντεο που είχε στην κατοχή του, εμφανίζεται ο ίδιος να ασελγεί σε 10χρονο αγόρι.

Πρόκειται για τον πρώτο Έλληνα που αποδεδειγμένα ασελγούσε σε παιδιά. Σε δεύτερη περίπτωση συνελήφθη στην Πάτρα  και κρίθηκε προφυλακιστέος ένας 55χρονος Τρικαλινός, στον φορητό υπολογιστή του οποίου βρέθηκαν περισσότερα από 12.000 αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Ειδικότερα, μετά από ψηφιακή ανάλυση πληροφοριακού υλικού από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,  προέκυψε ότι ο 55χρονος επισκεπτόταν διάφορες ιστοσελίδες πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε εικονικά δωμάτια επικοινωνίας  (chat ), υποστηρίζοντας ότι έχει προβεί στην σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Επίσης, όπως προέκυψε, απέστειλε σε χώρα του εξωτερικού, μέσω κούριερ, χρηματικό ποσό, ως συνδρομή σε ιστοσελίδα παιδόφιλων.

Επιπρόσθετα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε με έγγραφο από το Κέντρο Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Τελωνείου των Η.Π.Α. ( ICE ), ότι ο 55χρονος, αφού άλλαξε την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του, απέστειλε σε τρίτους τριάντα εννέα (39) φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία και στο χώρο εργασίας του 55χρονου στα Τρίκαλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή και μία κάρτα μνήμης, τα οποία απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω εξέτασή τους, ενώ το προανακριτικό υλικό υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρικάλων.

Στις 17 Ιανουαρίου ο 55χρονος συνελήφθη στην Πάτρα (μετά από αναζήτηση τεσσάρων χρόνων), καθώς είχε εκδοθεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρικάλων.

Σε έρευνα που έγινε στον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή που είχε στην κατοχή του, ανευρέθηκαν (12.031) αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων, συνολικού μεγέθους που ξεπερνά τα 3,5 Gigabyte αποθηκευτικού χώρου.

Ο 55χρονος οδηγήθηκε στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και μετά την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης, κρίθηκε προφυλακιστέος.