Πέντε μήνες μετά την εκλογή του και το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων(ΕΚΤ) δεν συγκρότησε ακόμα το προεδρείο του. 

Είναι  πλέον  παραπάνω από φανερά τα «παιχνίδια» που  παίζονται στις πλάτες των εργαζόμενων  των Τρικάλων και των σωματείων που ανήκουν στη δύναμη του Εργατικού Κέντρου. Πρωταγωνιστές  αυτών  των  επώδυνων για τους εργαζόμενους τακτικών είναι  οι γνωστές παρατάξεις του συμβιβασμένου συνδικαλιστικού κινήματος ΔΑΚΕ & ΠΑΣΚΕ( στο ΕΚΤ εμφανίζεται πλέον με το όνομα ΑΣΚΕ) 

Η μόνη λύση που υπάρχει για τη συγκρότηση του προεδρείου είναι αυτή που από την πρώτη στιγμή , από την πρώτη συνεδρίαση,  πρότεινε η παράταξή μας η  Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) , που στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Είναι η μόνη πρόταση που έχει ως βάση και αρχή  την κατανομή των «αξιωμάτων» , που προβλέπει το καταστατικό του ΕΚΤ, σύμφωνα με την ψήφο που αναλογικά δώσανε οι εργαζόμενοι-αντιπρόσωποι  σε κάθε παράταξη  στο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο  του  περασμένου Μαΐου . Μόνο έτσι εκφράζεται ανόθευτα  η βούληση των συναδέλφων. Με  αυτή την πρόταση το ΔΣ  θα είχε συγκροτήσει προεδρείο από την πρώτη συνεδρίαση, δε θα είχαμε φτάσει στη σημερινή κατάσταση.

Αντί αυτού,  οι παρατάξεις ΔΑΚΕ &  ΑΣΚΕ  το μόνο που σκέφτονται -και γι’ αυτό μόνο διαγκωνίζονται τώρα- είναι ποιος θα πιάσει την καλύτερη καρέκλα.  Συνεπείς στην ίδια  ταχτική που εφάρμοζαν  στις προηγούμενες  θητείες στη διοίκηση του ΕΚΤ, Τότε, μοίραζαν μεταξύ τους τις θέσεις στο προεδρείο, αγνοώντας κάθε αναλογικότητα στην ψήφο και τη βούληση των εργαζόμενων, τώρα καυγαδίζουν ποιος «θα τα πάρει όλα» . 

Αντί να δούνε πως θα λειτουργήσει το ΕΚΤ για να οργανωθεί η αντίσταση των εργαζομένων στην   επίθεση κυβέρνησης, εργοδοσίας & Ε.Ε ,  τους αφοπλίζουν με τη στάση τους. Για να καλύψουν τις απαράδεκτες σκοπιμότητές τους ρίχνουν αβάσιμες κατηγορίες στην παράταξή μας , ώστε  να εκβιάσουν καταστάσεις,  Επικαλούνται ακόμη και ότι το ΕΚΤ δε μπορεί να πάρει καμιά απόφαση , ούτε να λειτουργήσει επειδή  δε συγκρότησε προεδρείο. Η ευθύνη είναι ξεκάθαρα και αποκλειστικά δική τους. Τα φαινόμενα αυτά αποτελούν δείγμα της σήψης  του συναινετικού εργοδοτικού και κυβερνητικού  συνδικαλισμού.

Είναι φανερό , άλλωστε,  όταν στις μέρες μας περνάνε σοριδόν  τα αντεργατικά μέτρα- προαπαιτούμενα του 3ου μνημονίου, όταν εργαζόμενοι στο νομό μας βρίσκονται με «το πιστόλι στον κρόταφο»(όπως στο εργοστάσιο γάλακτος ΤΡΙΚΚΗ)  αυτοί παζαρεύουν ακόμη  τις θέσεις του προεδρείου του Εργατικού Κέντρου. Oι εκλεγμένοι της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου θα ζητήσουμε επείγουσα σύγκλισή του για να συζητηθούν και να παρθούν πρωτοβουλίες μπροστά  στις επικείμενες εξελίξεις , καθώς και σε φλέγοντα  ζητήματα των εργαζομένων στα Τρίκαλα , όπως στο εργοστάσιο γάλακτος Τρίκκη.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο νομό μας  να βγάλουν συμπεράσματα για το ρόλο των δυνάμεων αυτών και να μην περιμένουν άλλο. Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους ,  να συνεδριάσουν τα Δ.Σ , να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις, να αποφασίσουν  τη  συμμετοχή τους στο εργατικό συλλαλητήριο τη Τέταρτη 21 Οκτώβρη και απεργία στις 12 Νοέμβρη. Να στηρίξουν έμπρακτα των αγώνα εργαζόμενων που αντιστέκονται στις πιέσεις και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας , που σηκώνουν κεφάλι και παίρνουν την οργάνωση του αγώνα στα χέρια τους , όπως έπραξαν οι εργαζόμενοι του εργοστασίου γάλακτος Τρίκκη. 

 Τα μέλη  του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων

Λιατίφης Γεώργιος 

          

              Τσίγκας Πέτρος