Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν την Τετάρτη (από τις 6 π.μ. έως την ίδια ώρα της Πέμπτης 3/12/2015) οι δημοσιογράφοι μετά την απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, να συμμετάσχει στην κινητοποίηση που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).  Με την κινητοποίηση ο δημοσιογραφικός κόσμος συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία που προκήρυξαν η ΓΣEΕ και η ΑΔΕΔΥ για τις 3/12, αντιδρώντας στην κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος.
Οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας απεργούν και, σύμφωνα με το πλαίσιο της ΠΟΕΣΥ, διεκδικούν:
• Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.
• Τη διασφάλιση του Αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.
Σημειώνεται ότι οι δημοσιογράφοι μη μέλη της Ένωσης Συντακτών σε διαδικτυακά και άλλα Μέσα καλούνται να ακολουθήσουν την κινητοποίηση και από τις 6 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις την ίδια ώρα της Πέμπτης 3/12/2015, να μην πραγματοποιούν καμία απολύτως ανάρτηση.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, καλεί όλους τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν την απεργία και να καταγγείλουν άμεσα τυχόν απεργοσπαστικές κινήσεις, ενώ ζητεί να βρίσκονται σε επιφυλακή τα Πειθαρχικά Συμβούλια.
(*)Το trikalaenimerosi.gr συμμετέχει στην απεργία σταματώντας τη ροή ειδήσεών του από τις 6 το πρωί της Τετάρτης έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης.