Παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής, στις 21 Ιουνίου. Εκτός από την έναρξη των εκδηλώσεων για το «ΤρικαλArt», με μουσική rocknroll, μια άλλη, διπλή συναυλία καλεί τους τρικαλινούς σε εορτασμό της Ημέρας Μουσικής. Έτσι, το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής 21 Ιουνίου 2015, στις 20:00  στον αύλειο  χώρο του Δημοτικού Ωδείου, θα αρχίσει ο εορτασμός με μια σύζευξη ήχων από φιλαρμονική και μουσικό συγκρότημα.
Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, η Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου Τρικκαίων με επικεφαλής τη μαέστρο κ. Μαίρη Μητσοπούλου, θα παρουσιάσει ρεπερτόριο από κλασικά και σύγχρονα κομμάτια.

Στο δεύτερο μέρος, το τρικαλινό μουσικό συγκρότημα Trik Band θα δώσει την ευκαιρία στο μουσικόφιλο κοινό να ανακαλύψει και συγχρόνως να απολαύσει τις funk διασκευές που μαζί με τις έξυπνες επιλογές τους από κλασικά jazz standards   δημιουργούν ένα πολύχρωμο ηχητικό μωσαϊκό. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Γιώργο Αγγελάκη  Τρομπόνι, Κωνσταντίνο Λάμπα  κιθάρα- μπάσο, Μιχάλη Γερομίχο  τύμπανα, Αποστόλη Σπανό  πλήκτρα και Νάγια Κουτή φωνητικά,

Οι Latin  και swing αναφορές από την ελληνική και ξένη δισκογραφία της δεκαετίας του ‘ 50 αλλά και του ΄80, δίνουν ένα χρώμα νοσταλγίας, αλλά και  μια διάθεση για ασυγκράτητο  χορό.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής την 21η Ιουνίου ξεκίνησε ως ιδέα από την Γαλλία το 1982 με την  fete de la musique  ( Γιορτή της Μουσικής) και το σύνθημα « Faites de la musique»  δηλαδή « παίξτε μουσική»

Ταξιδεύοντας από χώρα σε χώρα όλα αυτά τα χρόνια , η ιδέα διαδόθηκε και στην Ελλάδα και μας συναντά για 2η συνεχή χρονιά στον  αύλειο  χώρο του Δημοτικού Ωδείου την Κυριακή 21 Ιουνίου, για τον 32ο εορτασμό της  

Μετά τη διπλή αυτή συναυλία, ακολουθεί η έναρξη των εκδηλώσεων «ΤρικαλArt» στο πάρκο παλιών φυλακών, με αφιέρωμα στη rocknroll μουσική, στις 21:30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.