Σε αυτοψία των κτιρίων και καταγραφή των ζημιών στον κεντρικό οικισμό του Ροπωτού προχωρούν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Σήμερα το πρωί οι πληγέντες από τις κατολισθήσεις συγκεντρώθηκαν στον Άγιο Ιωάννη Ροπωτού όπου με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (Δ.Α.Ε.Φ.Κ.) Τ.Α.Σ. Κοζάνης και της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμών (Υ.Α.Σ.) Αθηνών και του κλιμακίου του Δήμου Πύλης, με πρωτεργάτη τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Κων/νου Κρούπη, την δημοτικό σύμβουλο κ. Λαμπρινή Οικονόμου, μετέβησαν στην πληγείσα περιοχή με σκοπό να προβούν στην αυτοψία των κτιρίων, την καταγραφή αυτών, ούτως ώστε να προχωρήσει η αποκατάσταση και αποζημίωση. Όπως αναφέρεται από το γραφείο Τύπου της δημοτικής αρχής «κατόπιν οι δικαιούχοι με νέα αίτηση τους για την αποκατάσταση τους θα αποζημιωθούν σύμφωνα με την οριοθέτηση της περιοχής.

Στην συνέχεια οι μηχανικοί και οι κάτοικοι που υπέστησαν  τις ζημιές μετέβησαν στον Κεντρικό Οικισμό και χωρίστηκαν σε τέσσερα συνεργεία για την καταγραφή επί  τόπου των κτιρίων, με την συνεργασία του Προέδρου της Τ.Κ. Ροπωτού κ. Γεωργίου Ρουμπιέ, και την συνδρομή των πληγέντων και των κατοίκων του Ροπωτού.

Στην σύντομη ομιλία με το αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών Κων/νο Κρούπη μας ανέφερε τα εξής. Μετά από συντονισμένη και μεθοδική προσπάθεια του Δήμου Πύλης οι Υπηρεσίες του Τ.Α.Σ. Κοζάνης και Υ.Α.Σ. Αθηνών επισκέφθηκαν το Ροπωτό Τρικάλων, για αυτοψίες στα σπίτια των κατοίκων που υπέστησαν ζημιές λόγω των κατολισθισθητικών  φαινομένων.

Θα εκδοθούν βεβαιώσεις ακαταλληλότητας και θα ακολουθήσει η διαδικασία της ανάλογης στεγαστικής συνδρομή.

Καταληκτικά αναφέρουμε ότι ήταν μια κατάλληλη ημέρα ιδανικών καιρικών συνθηκών για τις προγραμματισμένες διαδικασίες, μετριάζοντας την αγωνία των ανθρώπων που υπέστησαν τια ζημιές, και αυτό εκφράστηκε με την αυθόρμητη και ειλικρινή εξομολόγηση του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Ροπωτού  Γεωργίου Ρομπιέ».