Ετος Τσιτσάνη αυτό που διανύουμε και στις κινηματογραφικές αίθουσες θα προβληθεί το φθινόπωρο η πέμπτη μεγάλου μήκους ταινία του Μανούσου Μανουσάκη με τίτλο «Ουζερί Τσιτσάνης». Πρόκειται για ένα έργο βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη (Τρικαλινός και αυτός) που αρχικά ήταν να προβληθεί ως σίριαλ μέσα από την ΕΡΤ, προτού αυτή κλείσει και μετονομαστεί σε ΝΕΡΙΤ.

Η ιστορία διαδραματίζεται στην υπό γερμανική κατοχή Θεσσαλονίκη (1942-1943) και αφηγείται τον έρωτα δύο νέων ανθρώπων, του Γιώργου και της Εστρέας, ενός Χριστιανού και μιας Εβραίας. Μέσα από μια περιπετειώδη ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, ξεδιπλώνονται η ιστορία της κατεχόμενης  Θεσσαλονίκης και της εβραϊκής της κοινότητας, αλλά και τα πιο δημιουργικά χρόνια του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη στο ιστορικό Oυζερί Τσιτσάνης, όπου συνέθεσε τα πιο γνωστά του τραγούδια, μεταξύ αυτών και την πολύ-τραγουδισμένη Συννεφιασμένη Κυριακή.
Ο Μανούσος Μανουσάκης επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη μετά από πολλά χρόνια απουσίας, ενώ τον Βασίλη Τσιτσάνη θα υποδυθεί ο ηθοποιός Ανδρέας Κωνσταντίνου (Μικρά Αγγλία).

Τα γυρίσματα ξεκινούν στα τέλη Φλεβάρη…

Τ.Π.