Ελεύθεροι αφέθηκαν με εντολή της Εισαγγελέως Τρικάλων, ο 41χρονος Τρικαλινός βοσκός, η φίλη του και η 64χρονη μητέρα του που συνελήφθησαν σήμερα τα ξημερώματα σε αστυνομική επιχείρηση σε Τρίκαλα και Καλαμπάκα σε συνεργασία Αστυνομικών της Αθήνας και των Τρικάλων.

Στην περιοχή των Τρικάλων, συνελήφθη ο «γρήγορος» κτηνοτρόφος, η μητέρα και η φίλη του, γιατί στην κατοχή του βρέθηκαν τρία πιστόλια, ανιχνευτές μετάλλων, αστυνομικός φάρος και πηλίκιο. Ο συγκεκριμένος άνδρας φαίνεται να διατηρεί δύο κτηνοτροφικές μονάδες, ωστόσο εκείνο που προκάλεσε εντύπωση στους αστυνομικούς, είναι αν τα εισοδήματά του, δικαιολογούν την κατοχή, δύο πολυτελών Ferrari, ενός καινούργιου τζιπ Μερσεντές και ενός BMW X6.

Κατά τη διάρκεια ερευνών σε βιβλιοδετείο στα Εξάρχεια βρέθηκαν 10 τουλάχιστον αρχαία Ευαγγέλια πριν το 1830, τα οποία σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, του τα είχαν δώσει για συντήρηση και βιβλιοδεσία τους, οι υπεύθυνοι κάποιων μοναστηριών της Ηπείρου, τα οποία δεν κατονόμασε, ενώ έκανε αναφορά και στο όνομα ατόμου που  παραπέμπει στον γνωστό ξενοδόχο, για την συντήρηση και βιβλιοδεσία τους. Αυτή είναι η μοναδική αναφορά, που αφορά τον συγκεκριμένο επιχειρηματία και κάποιες τηλεφωνικές συνομιλίες του. Ο βιβλιοδέτης κατηγορείται για παραβάσεις του αρχαιολογικού νόμου, ενώ στους δύο ιερείς και δύο ιδιώτες, που αναφερόταν η έρευνα, δεν εντοπίστηκε κάτι.

Τα στοιχεία θα διαβιβαστούν στην αρμόδια ανακρίτρια, προκειμένου να αποφανθεί αν είναι ικανά για την απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του γνωστού ξενοδόχου και των υπολοίπων.

H δικάσιμος ορίστηκε στα τέλη του Μαΐου.

Newsroom trikalaenimerosi.gr, με πληροφορίες από The TOC