Μία σημαντική αλλαγή θα έχει η φετινή πέμπτη συνεχόμενη διοργάνωση του Μύλου των Ξωτικών στα Τρίκαλα, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωση ο Δήμος Τρικκαίων. 

Σε συνεργασία με την e-trikala ο Δήμος ζήτησε τη βοήθεια των τοπικών φορέων για τη διοργάνωση του Μύλου, ωστόσο, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές, υπήρξε απροθυμία από την πλευρά τους να συνδράμουν στην προσπάθεια. 

Για τον λόγο αυτό, Δήμος και e-trikala απευθύνθηκαν σε μεγάλες εταιρίες πανελλαδικής εμβέλειας για να βοηθήσουν στη διοργάνωση, προκειμένου να λειτουργήσουν όλα "ρολόι" και να μην ακυρωθεί το πλέον επιτυχημένο project από αδυναμία διοργάνωσης. Όπως τονίζει στην ανακοίνωση ο Δήμος, έχει δεχθεί προτάσεις από ενδιαφερόμενες εταιρίες και σύντομα θα ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις. 

Όπως καταγράφει το trikalaenimerosi.gr, πρόκειται για την εταιρία που εκμεταλλεύεται το Allou Fun Park από το 2002, το Magic Park που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη και την εταιρία του κ. Θεοδωρακόπουλου που επί σειρά ετών αναλαμβάνει θεαματικές εκδηλώσεις στο περίφημο καρναβάλι της Πάτρας.

Η ανακοίνωση του Δήμου Τρικκαίων για τον Μύλο των Ξωτικών:

Ο Δήμος Τρικκαίων και η e-trikala ΑΕ διοργανώνουν και φέτος, για πέμπτη κατά σειρά χρονιά, τον Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα, την πρωτεύουσα των Χριστουγέννων.

Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένη την ανάγκη μείωσης του οικονομικού ρίσκου, ο Δήμος και η e-trikala ΑΕ, απευθύνθηκαν στους θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς της τοπικής κοινωνίας. Βασικό μέλημα, η έμφαση στη συνεργασία με τους φορείς της πόλης και του νομού.

Στη συνέχεια, ο Δήμος Τρικκαίων, και με δεδομένη την απροθυμία τοπικών φορέων για την ενεργό συμμετοχή τους στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης, απευθύνθηκε σε πανελλήνιας εμβέλειας εταιρείες του χώρου των ψυχαγωγικών παιχνιδιών και θεματικών πάρκων, αναζητώντας εταίρους.

Μετά τις πλήρεις προτάσεις που ήδη κατατέθηκαν από αυτές τις εταιρείες – στο πλαίσιο της πρόσκλησης και των όρων που τέθηκαν – εξετάζονται οι καλύτερες δυνατές λύσεις για τη μακρόχρονη προοπτική του Μύλου των Ξωτικών και για την παροχή του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες της πόλης και του νομού.

Σύντομα το Δ.Σ. της e-Τρίκαλα θα κληθεί να λάβει τις αποφάσεις για την προώθηση του νέου σχεδιασμού του μύλου των Ξωτικών.