Καθαρός και προστατευμένος σε μεγάλο μέρος του από το πρωί της Κυριακής ο αγαπημένος λόφος των Τρικαλινών. Ο λόφος του Προφήτη Ηλία, διαμάντι και στολίδι, μετά την πρωτοβουλία της Ομάδας Εθελοντών Δήμου Τρικκαίων, τη συνεργασία εθελοντικών οργανώσεων (ΣΟΑΤ, ΛΕΔ), συμμετοχή υπηρεσιών του Δήμου (τμήμα Πρασίνου και Κηποτεχνίας) και υπό τις οδηγίες των αρμόδιων, δηλαδή της Π.Υ. Τρικάλων διά του διοικητή της, πυράρχου κ. Γ. Παπαπολύκαρπου, με την επίβλεψη του Δασαρχείου Τρικάλων.

Παρόντες, ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, πολίτες, αλλά και αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι «χτένισαν» τον λόφο, αναλόγως του διαχωρισμού που είχε γίνει ως προς τις περιοχές. Άλλο συνεργείο ασχολούταν με τον καθαρισμό από σκουπίδια, άλλο έκοβε τα χόρτα, άλλο φρόντιζε για την υποβλάστηση. Τα υλικά για τον καθαρισμό είχαν φροντιστεί ημέρες πριν, μετά τη συνεργασία των αρμόδιων, ενώ κινητοποιήθηκαν και μηχανήματα.

Η όλη προσπάθεια, για έναν καθαρό και, κυρίως, μη επικίνδυνο για πυρκαγιά λόφο – πνεύμονα, δεν σταματά στη σημερινή δράση. Το δάσος χρειάζεται συνεχή φροντίδα, αλλά και συμμετοχή των τρικαλινών, που έχουν αποδείξει ότι αγαπούν και προστατεύουν το «πράσινο κέντρο» της πόλης.

Δείτε εικόνες από την όμορφη προσπάθεια των Εθελοντών: