Για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία και την ανάγκη χάραξης μιας νέας εθνικής πολιτικής μίλησε στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας.
«Καταδικάζουμε τις επιθέσεις στη Γαλλία. Πρόκειται για τυφλό φανατισμό, τρομοκρατία. Είναι λάθος να προσπαθούμε να εξηγήσουμε πράξεις από βιώματα ζωής. Αυτό που ωθεί τους τρομοκράτες είναι ο ιδεολογικός φανατισμός», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον Ξενοφώντα Ζηκίδη.
«Δεν ζούμε σε κοινωνία αγγέλων. Υπάρχουν αδικίες σε ολόκληρο τον πλανήτη, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τέτοιες πράξεις», ανέφερε ο Πρώην Υπουργός  και πρόσθεσε: «Δεν θα πρέπει να κυριαρχήσει ο φόβος. Θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα».
Ο κ. Σκρέκας έκανε λόγο για ανάγκη «εθνικής συνεννόησης με ειλικρίνεια και με σχέδια για τα εθνικά θέματα. Θα υπάρξουν κάποιοι που δε θέλουν το καλό της Ελλάδας. Θα εκμεταλλευτούν π.χ. το γεγονός ότι, ο ένας εκ των δραστών πέρασε από τη Λέρο».
Σχετικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία ο κ. Κ. Σκρέκας σημείωσε:  «Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι συγκροτημένη και με σχέδιο. Στο ταξίδι του στην Άγκυρα, ελπίζω ότι ο κ. Τσίπρας θα είναι καλά προετοιμασμένος. Ο Ερντογάν είναι πανίσχυρος. Πρέπει να συγκροτηθεί ένα μέτωπο απέναντι στην Τουρκία από ολόκληρη την Ευρώπη. Ο πρωθυπουργός οφείλει να χτίσει συμμαχίες. Να πάει καλά προετοιμασμένος με ατού στο μανίκι. Είμαστε ευρωπαϊκή οικογένεια και ζητάμε στήριξη των ελληνικών επιλογών».