Μέλος του προεδρείου της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξελέγη ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος συμμετείχε στις εργασίες της Συνόδου Ολομέλειας της Επιτροπής των Περιφερειών για τη νέα θητεία 2015-2020, στις Βρυξέλλες. Η σύνοδος πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 13 Φεβρουαρίου 2015 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ήταν η 110η Σύνοδος Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών.

Επιπλέον, συγκροτήθηκαν σε Σώμα οι θεματικές επιτροπές της ΕτΠ, σύμφωνα με τις προτάσεις των εθνικών αντιπροσωπειών και ο κ. Αγοραστός ανέλαβε την εθνική εκπροσώπηση στις Επιτροπές «Κοινωνική πολιτική, εκπαίδευση, απασχόληση, έρευνα και πολιτισμός» (SEDEC) και «Πολιτική εδαφικής συνοχής και προϋπολογισμού της ΕΕ» (COTER).

Στην τοποθέτησή του ο κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Μόνο με συναίσθηση της μεγάλης διαδρομής, μόνο με αυτοσυγκράτηση και αυτογνωσία μπορεί να διαμορφωθεί μια στρατηγική αντίληψη για την Ευρώπη, που θα αξιολογεί σωστά το μικρό (που πολλές φόρες ανάγεται στο μεγάλο και κυρίαρχο) και το μεγάλο θα θέτει τον χρόνο στην εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών και θα χειρίζεται τις παγίδες, τις συγκρούσεις με την τέχνη της αποφυγής της. Βεβαίως δεν είναι εύκολη η αυτοκριτική, το ξέρει ο καθένας μας από τις δοσοληψίες του με τον καθρέφτη του, που άλλα μας δείχνει και άλλα διαβάζουμε. Το να αψηφάς τον κίνδυνο δεν σημαίνει ότι απαιτείς ασυλία από τις συνέπειες του. Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη σε κάθε περίπτωση τον συνάνθρωπο, την ανάγκη του και τα προβλήματα του. Μπορεί κάποιες αποφάσεις να εξυπηρετούν στιγμιαία, αλλά θα έρθει και η στιγμή που θα το πληρώσουμε ακριβά. Δεν πρέπει να είμαστε προσκολλημένοι σε εμμονές και φοβίες. Χρειαζόμαστε μια δημιουργική ανατροπή για το καλό των Ευρωπαίων. Είμαστε παρόντες (ως Περιφέρεια) στην προσπάθεια της χώρας μας σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για εργασία, αξιοπρεπή μισθό, παιδεία, υγεία, κοινωνική πρόνοια, παραγωγή».