Κανονικά, 1350 χιλιόμετρα χωρίζουν τα Τρίκαλα από την αδελφοποιημένη γερμανική πόλη του Amberg. Με το δώρο, όμως, που έστειλε ο Δήμος στους Γερμανούς, η απόσταση μειώθηκε: πρόκειται για πινακίδες που τοποθετούνται στον κυκλικό κόμβο που δημιούργησαν οι Γερμανοί και τον οποίο, προ διετίας αφιέρωσαν στα Τρίκαλα.
Με τη σειρά του, ο Δήμος Τρικκαίων απέστειλε τις πινακίδες, ως συμβολικό δώρο, για να υπάρχει η γενική «κατεύθυνση φιλίας». Μια φιλία που ενισχύεται, καθώς, πλέον, οι Γερμανοί φαίνονται θετικοί στο αίτημά μας, να ενισχύσουν την πλατεία που θα δοθεί προς τιμή του Amberg, ενισχύοντάς τη με μια παιδική χαρά. Τις πινακίδες μετέφερε στη γερμανική πόλη η τρικαλινή κ. Ελένη Καραμπούλα, η οποία έγινε αποδέκτης φιλοξενίας και ενθουσιωδών σχολίων από τον Δήμαρχο κ. Τσέρνι. Μάλιστα, ο Γερμανοί σχεδιάζουν να τιμήσουν τα Τρίκαλα το 2016, σε ειδική διοργάνωση που διεξάγεται στην πόλη τους.
Με τον τρόπο αυτόν, οι σχέσεις αδελφοποίησης εισέρχονται σε ένα στάδιο πιο ουσιαστικό - μετά τις ανταλλαγές επισκέψεων που προηγήθηκαν, - ώστε να αποκτήσουν ένα στέρεο έδαφος, για να αποδώσουν για τους κατοίκους και των δύο Δήμων.