Άμεση θα είναι η αντίδραση της Δυτικής Θεσσαλίας σε κάθε απόπειρα ματαίωσης της δημοπράτησης του έργου της ηλεκτροκίνησης Παλαιοφαρσάλου-Καλαμπάκας, εντός του 2016 και της μεταφοράς των κονδυλίων σε άλλα έργα. Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων «τη στιγμή που η ηλεκτροκίνηση Βόλου-Λάρισας έχει δεσμευμένη χρηματοδότηση, παρότι οι μελέτες για την  ανατολική Θεσσαλία ξεκίνησαν πολύ  αργότερα από τις μελέτες στη δυτική Θεσσαλία και παρότι πολλές φορές υπήρξαν μέχρι τώρα δεσμεύσεις για ταυτόχρονη δημοπράτηση των δύο έργων, γίνεται προσπάθεια να μείνει για μια ακόμα φορά στον αέρα το έργο της δυτικής Θεσσαλίας με την απένταξή του από το ΠΕΠ.
Μάλιστα ως δούρειος ίππος εμφανίζεται η Περιφερειακή Ένωση Δήμων της οποίας  πρόεδρος είναι δυτικοθεσσαλός δήμαρχος.
Την ίδια στιγμή περιφερειακή σύμβουλος της Μαγνησίας η οποία πρωτοστάτησε στο παρελθόν στις ενέργειες για την χρηματοδότηση της ηλεκτροκίνησης στην ανατολική Θεσσαλία φέρεται να δηλώνει ότι ένα μέρος των κονδυλίων της δυτικοθεσσαλικής ηλεκτροκίνησης θα μπορούσε να γίνει οδικά έργα στο … νότιο Πήλιο όπου λέει υπάρχουν ώριμες μελέτες».
Ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων σε συνεργασία με τον αντίστοιχο σύλλογο της Καρδίτσας θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενημέρωση της κοινής γνώμης και για την ματαίωση κάθε σκέψης για δημοπράτηση μόνο του έργου της ανατολικής Θεσσαλίας και παραπομπή στις καλλένδες του αντίστοιχου δυτικοθεσσαλικού.
Αύριο Σάββατο 6 Φεβρουαρίου γίνεται στην Καρδίτσα συνάντηση των διοικητικών συμβουλίων των δύο συλλόγων για την άμεση και ταυτόχρονη κινητοποίηση στις δύο περιφερειακές ενότητες.