Με κεντρικό αίτημα την συνέχιση της μισθοδοσίας τους από τον κρατικό προϋπολογισμό οι περιφερειακοί υπάλληλοι πραγματοποιούν αύριο 24ωρη πανελλαδική απεργία ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας τους ΟΣΥΑΠΕ.
Ζητούν να ακυρωθεί η επίμαχη τροπολογία για την καταβολή της μισθοδοσία τους από ίδιους πόρους των Περιφερειών (από 1η Ιανουαρίου 2016) και δηλώνουν ότι δεν θα δεχθούν καμία αλλαγή στην καταβολή των μισθών άλλα ούτε να μείνουν στον αέρα.
Όπως επισημαίνεται σε σχετικό κάλεσμα του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων (Σ.Υ.Π.Ε.Τ.)  «κλείνουμε  όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας. Συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά στην απεργία. Έτσι απαντάμε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που επιχειρεί να μεταφέρει την πληρωμή της μισθοδοσίας μας από τον κρατικό προϋπολογισμό στους Κ.Α.Π(…)Συμμετέχουμε καθολικά στην απεργία στις 11 Δεκέμβρη και στην συγκέντρωση όλων των εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα . 
Διεκδικούμε νομοθετική ρύθμιση, που θα λύνει μια και καλή το ζήτημα καταβολής της μισθοδοσίας των εργαζομένων στις Περιφέρειες από τον κρατικό προϋπολογισμό. 
Βάζουμε λουκέτο σε όλες τις Υπηρεσίες μας γιατί ο μισθός μας δεν είναι ένα απλό λογιστικό μέγεθος που εξαρτάται από τις αντοχές της καπιταλιστικής οικονομίας, αλλά ζήτημα επιβίωσης για εμάς και τις οικογένειές μας».