Με τη συνεργασία και κατανόηση όλων των τρικαλινών, με την τάχιστη ολοκλήρωση των εργασιών και με το βλέμμα στην ερχόμενη Τρίτη, η πόλη των Τρικάλων εισέρχεται στην εποχή της παγκόσμιας πρωτοπορίας. Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της δημοτικής αρχής  μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 26 Ιουνίου 2015 ολοκληρώνονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης νέου τάπητα σε σημεία της διαδρομής, από την οποία θα διέλθουν τα λεωφορεία χωρίς οδηγό. Την Πέμπτη έγιναν οι αποξέσεις οδοστρώματος σε τμήματα των οδών Στρ. Σαράφη, Β. Τσιτσάνη και Αμαλίας ενώ τη Παρασκευή ασφαλτοστρώνονται τα τμήματα αυτά. Οι κάτοικοι και οι οδηγοί της πόλης άλλαξαν για λίγες ημέρες τις συνήθειες τους, αλλά το αποτέλεσμα εντυπωσίασε, καθώς δεν σημειώθηκαν διαμαρτυρίες, παρά την αναμενόμενα υπαρκτή ταλαιπωρία.
Πλέον, με τις εργασίες και στη διασταύρωση των οδών Οθωνος και Βενιζέλου (στην πίσω είσοδο των παλιών φυλακών), το πρώτο μέρος των έργων «υποδοχής» των λεωφορείων, βαίνει προς το τέλος του.


Ακολουθεί η… κανονική υποδοχή των λεωφορείων, η οποία θα γίνει το πρωί της ερχόμενης Τρίτης 30 Ιουνίου 2015. Τότε, τα δύο πρώτα υπερσύγχρονα τεχνολογικώς οχήματα θα καταφτάσουν στα Τρίκαλα, προκειμένου, μαζί με την έλευση των ξένων επιστημόνων, να αρχίσει μια νέα διαδικασία. Αυτή της προστατευόμενης κυκλοφορίας των οχημάτων για αποτύπωση της διαδρομής, μαζί με τεχνικές παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν. Δηλαδή, τα λεωφορεία θα «αποθηκεύουν» στη μνήμη των υπολογιστών τους τα όσα θα «βλέπουν» στη διαδρομή, από τη Τετάρτη 1 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 12 Ιουλίου. Σε όλο αυτό το διάστημα, η πορεία των λεωφορείων θα γνωστοποιείται, προκειμένου να γνωρίζουν οι οδηγοί, οι πεζοί, οι ποδηλάτες και οι κάτοικοι της πόλης, πώς θα κινούνται. Θα υπάρχει, έτσι, μια πρόγευση για τον τρόπο με τον οποίο θα αλλάξει η ζωή μας και πώς τα Τρίκαλα αποκτούν από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016, την  παγκόσμια πρωτιά κίνησης των λεωφορείων χωρίς οδηγό σε αστικό περιβάλλον. Το όλο εγχείρημα του Δήμου Τρικκαίων, που και πάλι πρωτοπορεί, με την καινοτομία του
e-trikala, αποδεικνύει ότι υπάρχουν τρόποι να προωθηθεί η σύνδεση της τεχνολογίας με την καθημερινότητα. Η δε συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστού,  στο όλο εγχείρημα, φανερώνει και την επιτυχία συνεργειών, απαραίτητων για την προώθηση καινοτόμων πράξεων.