Πλήθος κόσμου και φέτος  Δευτέρα της διακαινησίμου  παρευρέθηκε στην περιφορά της εικόνας της Παναγίας της οδηγήτριας  στην Οιχαλία,  στην Κρήνη και  στο Αχλαδοχώρι Τρικάλων.

Σύμφωνα με την παράδοση η εικόνα της Παναγίας της οδηγήτριας εντοπίστηκε σε δύσβατο και δασώδες μέρος της περιοχής πριν από εκατοντάδες χρόνια από 8  Κυνηγούς οι οποίοι καταγόταν από τρία χωριά, την Οιχαλία, το Αχλαδοχώρι και το Κουτσίκοβο. Έτσι αποφάσισαν κάθε χωριό να φιλοξενεί την εικόνα στην ενορία του για τέσσερις μήνες το χρόνο. Όταν το Κουτσίκοβο έπαψε να υφίσταται αποφασίστηκε τους τέσσερις επιπλέον μήνες η εικόνα να παραμένει στην Οιχαλία.

Ο ιερέας της Οιχαλίας  τη συνοδεύει μέχρι τα σύνορα της Κρήνης όπου την παραλαμβάνουν οι ιερείς της Κρήνης και του Αχλαδοχωρίου. Κατά την παράδοση της Εικόνας οι γυναίκες του Συλλόγου της Οιχαλίας στήνουν τρανό χορό τραγουδώντας παραδοσιακά τραγούδια αφιερωμένα στην Παναγία.

Ακολουθεί   πομπή στην Κρήνη και εν συνεχεία στην εκκλησία της Κρήνης όπου τοποθετείται στο ιερό και οι πιστοί θα περάσουν να χαιρετίσουν την Παναγιά τους.

Στη συνέχεια οι κάτοικοι του Αχλαδοχωρίου με τον ιερέα  συνοδεύουν την εικόνα στην Εκκλησία του χωριού τους όπου φιλοξενείται  μέχρι την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου που θα ακολουθήσει την αντίστροφη διαδρομή.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην είσοδο στο Αχλαδοχώρι οι γονείς «εναποθέτουν» τα μικρά παιδιά στο δρόμο για να περάσει η εικόνα από πάνω τους για να μεταφέρει τη Χάρη της.

Κατά την περιφορά η εικόνα μεταφέρεται από τους κατοίκους του Αχλαδοχωρίου, της Κρήνης και της Οιχαλίας από ώμο σε ώμο αναπαριστώντας τους κυνηγούς εκείνης της εποχής που μετέφεραν την εικόνα διαδοχικά ο ένας μετά τον άλλον μέχρι τον κάμπο.

Στην περιφορά μεταξύ άλλων παρέστησαν ο δήμαρχος Φαρκαδόνας κ. Θανάσης Μεριβάκης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Μιχάλης Μπαγιώτης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας κ. Ηλίας Καραμάνος, ο πρόεδρος της ΠΕΛΙΝΝΑ κ. Κώστας Κοκκινίδης, ο πρόεδρος της ΚΟΙΔΕΦΑ κ. Γιάννης Αναγνώστου, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Οιχαλίας κα Φωτεινή Γκαγκαμάνου κ. ά.