Τα…drones της Αστυνομίας εντόπισαν δύο τεράστιες χασισοφυτείες στην ορεινή Καρδίτσα, αποτελούμενες από 1.250 χασισόδεντρα, τα οποία καλλιεργούνταν συστηματικά και με περισσή φροντίδα.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν 4 άτομα, μέλη εγκληματικής οργάνωσης, σχημάτισαν δικογραφία για άλλα 3, ενώ προέκυψε η εμπλοκή τουλάχιστον άλλων 35 ατόμων.

Τα χασισόδεντρα ήταν έτοιμα για συγκομιδή και εκτιμάται ότι η διάθεση της κάνναβης θα απέφερε στους δράστες πάνω από 1.200.000 ευρώ.

Οι δύο χασισοφυτείες ήταν σε μια ιδιαίτερα δυσπρόσιτη και δύσβατη περιοχή μεταξύ των κοινοτήτων Νεράιδα και Καροπλέσι της Καρδίτσας και οι…καλλιεργητές είχαν ανοίξει ανάμεσά τους ένα μονοπάτι για να μπορούν να «φροντίζουν» καλύτερα τα φυτά.

Μάλιστα επειδή περνούσαν αρκετές ώρες της ημέρας στις φυτείες, είχαν στήσει και δύο πρόχειρα καταλύματα, στα οποία διέμεναν οι αλλοδαποί…εργάτες.

Κατά την έφοδο της αστυνομίας στην επιχείρηση συνέδραμαν αστυνομικοί από την Κοζάνη, την Καρδίτσα, την Λαμία, στελέχη της Κρατικής Ασφάλειας, αλλά και αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, ενώ από αέρος συνέδραμε στις έρευνες το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Η μία φυτεία είχε 1.000 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 3,5 μέτρων και η άλλη 250 δενδρύλλια, ύψους ως και 60 εκατοστά το καθένα, ενώ στο χώρο βρέθηκαν επίσης σκαπτικά εργαλεία, σύστημα ποτίσματος, ακόμη και…κιάλια για να βλέπουν οι δράστες ποιος πλησιάζει σε εκείνο το σημείο.

Στην Πτολεμαΐδα και στην Λαμία συνελήφθησαν τα 4 μέλη της σπείρας και συγκεκριμένα ένας 53χρονος και τρεις Αλβανοί, ηλικίας 43, 43 και 46 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού τύπου, για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, όπλων και εκρηκτικών, ενώ δικογραφία με τις ίδια κατηγορίες σχηματίστηκε σε βάρος άλλων 3 μελών της εγκληματικής ομάδας.

Εκτός από τα χασισόδεντρα, κατασχέθηκαν επίσης περίπου 3 κιλά χασίς, σπόροι κάνναβης, 3 φορτηγά, 2 Ι.Χ., ένα πιστόλι με γεμιστήρα, 2 κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια, μαχαίρια, πυροκροτητές, ασύρματοι επικοινωνίας και τα…κιάλια.

Μαρία Ριτζαλέου (ethnos.gr)