Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Τρίκαλα BC Aries Βαγγέλης Φρύδας απάντησε στη νέα ανακοίνωση του Ερασιτέχνη σημειώνοντας ότι μόνο η εταιρεία Aries μπορεί να εγγυηθεί την παραμονή της ομάδας στην Α1, προσθέτοντας παράλληλα ότι ελπίζει οι κ.κ. Ρουσιαμάνης και Κουτσιντάς να μην απογοητευτούν και φύγουν από τα Τρίκαλα. Αναλυτικά η δήλωσή του:  «Απ’ ότι καταλαβαίνω μετά και την τελευταία ανακοίνωση του Ερασιτέχνη οι άνθρωποι του αλλά και οι φίλα προσκείμενοι σε αυτόν δεν δύνανται να αναλάβουν τις τύχες της ομάδας μας στην Α1! Μοναδική λοιπόν περίπτωση να απολαμβάνουν Α1 τα Τρίκαλα είναι η εταιρεία Aries. Ελπίζω μόνο ο κ. Ρουσιαμάνης και ο κ. Κουτσιντάς να μην έχουν απογοητευτεί  και ακούν Τρίκαλα και φεύγουν τρέχοντας!»

Aπάντηση του Ερασιτέχνη στην ΚΑΕ
Στο μεταξύ σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Ερασιτέχνη αναφέρει τα εξής: "Επειδή οι ημέρες που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμες για την ομάδα μας, καλό θα ήταν όλοι όσοι εμπλέκονται στη διοίκηση της Κ.Α.Ε. ΑΙΟΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ( TRIKALAB.C. ) να είναι προσεκτικοί στις δημόσιες ανακοινώσεις τους ιδιαίτερα όταν αναφέρονται σε χρηματικά ποσά.
Επειδή ο Πρόεδρος της ΚΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ κος Ευάγγελος Φρύδας σε συνέντευξη τύπου ανέφερε τα εξής: «Οφειλές πριν την ΚΑΕ: « Όταν η ομάδα έγινε ΚΑΕ πλήρωσε πολλά χρήματα από προηγούμενα του ερασιτέχνη. Πάνω από 200.000 ευρώ πληρώθηκαν από τον κ. Ρουσιαμάνη και την ΚΑΕ…..Αυτά όλα πληρώθηκαν από την ΚΑΕ και τον κ. Ρουσιαμάνη”.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας και για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, ενημερώνουμε όλους τους Τρικαλινούς φιλάθλους ότι, ενώ στις 27/06/2013 (ήτοι αμέσως μετά την άνοδο της ομάδας στην Α1 κατηγορία) ο Κος Ευάγγελος Φρύδας ,εκπροσωπώντας την ΚΑΕ και τον Κο Αχιλλέα Ρουσιαμάνη όπως ο ίδιος δήλωσε στην συνάντησή του με τους δημοσιογράφους,   ανέλαβε ρητά και κατηγορηματικά δυνάμει έγγραφης συμφωνίας την υποχρέωση να εξοφλήσει διάφορες οφειλές του Ερασιτέχνη που ανέρχονταν τότε στο ποσό των 227.637,00 Ευρώ (εννοείται ότι το έγγραφο αυτό είναι στη διάθεση όλων). Επίσης αναφέρθηκε ποσό 16.000€ προφορικά και εκτός του εγγράφου, που αφορούσε επίσης οφειλή του ερασιτέχνη.
Ωστόσο από την ημέρα εκείνη μέχρι σήμερα η ΚΑΕ ΑΙΟΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ έχει καταβάλει για οφειλές του Ερασιτέχνη το ποσό των 44.800,00 Ευρώ.
Επίσης η ΚΑΕ Αίολος Τρικάλων κατέβαλε τις 16.000€ της προφορικής συμφωνίας καθώς επίσης και ποσό 15.000€ σε δικαστική απόφαση εις βάρος του ερασιτέχνη που εκδόθηκε κατά τη διάρκεια της πρώτης χρονιάς.
Τέλος η ΚΑΕ Αίολος Τρικάλων παραχώρησε δύο διαφημιστικούς χώρους, ήτοι το μπροστινό τμήμα της εμφάνισης  καθώς και μια σταθερή διαφημιστική ταμπέλα σε κεντρικό σημείο του γηπέδου, έτσι ώστε να χρησιμοποιηθούν από τον ερασιτέχνη για προσέλκυση χορηγών και τα χρήματα  θα χρησιμοποιούνταν στην αποπληρωμή των άνω οφειλών. Συγκεντρώθηκαν συνολικά 47.000€.
Σημειωτέον ότι, παρόλο που τόσο ο νόμος, όσο και το καταστατικό της ΚΑΕ ΑΙΟΛΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ρητά αναφέρουν ότι η ΚΑΕ αναλαμβάνει όλες τις υποχρεώσεις του ερασιτέχνη, ωστόσο τα μέλη του ερασιτέχνη, ως ένδειξη καλής θέλησης και αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη τους για την ομάδα, έχουν καταβάλει ακόμα και μετά την σύσταση της ΚΑΕ μεγάλα χρηματικά ποσά προς εξόφληση οφειλών.( είναι αυτονόητο ότι όλα τα ανωτέρω οικονομικά στοιχεία αποδεικνύονται με έγγραφα και είναι στη διάθεση όλων όσων επιθυμούν να τα ελέγξουν ).
Για άλλη μια φορά, λοιπόν, καλούμε τη Διοίκηση της ΚΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ να μην παραπληροφορεί τους Τρικαλινούς φιλάθλους, αλλά να φροντίσει για το μέλλον της ομάδας που όλοι αγαπάμε.
Υ.Γ.1 Η διοίκηση της ΚΑΕ ΤΡΙΚΑΛΑ πρέπει να ξαναδιαβάσει την προηγούμενη ανακοίνωσή μας, διότι εμείς δεν ζητήσαμε ούτε να αποχωρήσει, ούτε να παραμείνει, όπως έντεχνα προσπάθησε να παρουσιαστεί εκ μέρους της ΚΑΕ,  αλλά εκφράσαμε την αγωνία όλων των μελών και των φιλάθλων της πόλης ζητώντας ενημέρωση.
Υ.Γ.2 Η διοίκηση και τα μέλη του Ερασιτέχνη δεν δέχονται τελεσίγραφα και απειλές από κανέναν και φυσικά δεν πρόκειται ποτέ να «σωπάσει» όσες ημέρες κι αν περάσουν εάν κρίνει ότι θίγονται τα συμφέροντα του σωματείου. Αυτή άλλωστε είναι και θεσμικά η αποστολή τους.
Για το Δ.Σ. του Α.Σ. Αίολος Τρικάλων
Χλωρός Νικόλαος"