Αυτό που είχε ουσιαστικά γίνει εδώ και καιρό, έγινε και μαθηματικά το Σάββατο. Τα Τρίκαλα BC Aries αποχαιρετούν την Α1 μετά την ήττα από τον Άρη στο κλειστό των Τρικάλων με 64-83.

Ο αγώνας

Ο Άρης είχε τον έλεγχο του ρυθμού στο πρώτο ημίχρονο πατώντας πάνω στο γεμάτο ρόστερ του καθώς τα Τρίκαλα στο μεγαλύτερο διάστημα αγωνίστηκαν χωρίς ψηλό. Με τον Σλαφτσάκη να «βαφτίζεται» σέντερ. Υπό αυτές τις συνθήκες οι γηπεδούχοι αμυντικά δεν είχαν άλλη επιλογή από το zone press κι όταν ο Άρης διάβασε σωστά το παιχνίδι διευκόλυνε το έργο του καθώς βρήκε πολλούς πόντους σπάζοντας την πίεση του αντιπάλου.

Αυτό το στοιχείο συνδυάστηκε με την ευστοχία του Γκάρι Μπελ στο μακρινό σουτ, την αποτελεσματικότητα του Μάρας, αλλά και την υπεροπλία στα ριμπάουντ (1-11). Έτσι μετά το 8-2 (2’) ο Άρης έτρεξε 0-9 σερί (8-11, 4’) για να ακολουθήσει επιμέρους σκορ 8-22. Η διαφορά έφτασε έως τα επίπεδα των 17 πόντων (16-33, 9’).

Μη έχοντας άλλη επιλογή καθώς δεν έβγαιναν τα μαρκαρίσματα στο man to man, τα Τρίκαλα έπαιξαν άμυνα ζώνης στο μεγαλύτερο μέρος του δεύτερου δεκαλέπτου και είδαν τον Άρη να είναι άστοχος. Ωστόσο, όπως στο πρώτο δεκάλεπτο έτσι και στο δεύτερο, οι γηπεδούχοι έκαναν αρκετά λάθη (σ. σ. 6) κλωτσώντας έτσι την ευκαιρία να μειώσουν τη διαφορά (25-40, 17:30). Ο δε Άρης δεν πλήρωσε το τίμημα του δικού του κακού διαστήματα και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 31-45.

Η άμυνα ήταν ο κινητήριος μοχλός για τον Άρη στο τρίτο δεκάλεπτο  καθώς μέσα από αυτή βρήκε και πάλι το καλάθι. Η διαφορά έφτασε μάλιστα έως και στα επίπεδα των 23 πόντων (33-56) σχεδόν στα μισά της περιόδου και με τα Τρίκαλα να μην έχουν τρόπο αντίδρασης. Η περίοδος ολοκληρώθηκε με σκορ 44-62.

Στα πρώτα περίπου τρία λεπτά της τελευταίας περιόδου, με επιμέρους σκορ 3-12 η διαφορά ανέβηκε στα επίπεδα των 27 πόντων (67-74), με τους Λευτέρη Μποχωρίδη - Ομάρ Προύιτ να δίνουν λύσεις στον Άρη και φυσικά διαδικαστικό χαρακτήρα στον εναπομείναντα χρόνο. Με τους Τάλτον, Τέγιτς καθηλωμένους στον πάγκο, τα Τρίκαλα μετά από ένα σημείο δεν είχαν τρόπο έκφρασης στην επίθεση.

Τα δεκάλεπτα: 19-33, 21-45, 44-62, 64-83

Με πληροφορίες από gazzetta.gr