Τον νέο προπονητή των Τρικάλων BC Aries Γιάννη Καστρίτη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά σήμερα οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ.
Τον Γιάννη Καστρίτη παρουσίασε ο πρόεδρος της ΚΑΕ κ. Βαγγέλης Φρύδας ο οποίος είπε τα εξής: «Παρουσιάζουμε σήμερα με μεγάλη χαρά τον νέο μας προπονητή Γιάννη Καστρίτη. Ο κοουτς είναι ένας προπονητής που  παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει μία αξιοσημείωτη πορεία στον χώρο του μπάσκετ καθώς επί σειρά ετών είναι μέσα στα γήπεδα και εκπροσωπεί την νέα γενιά των προπονητών. Στα κριτήρια επιλογής μας ώστε  να είναι ο αρχηγός της ομάδας την φετινή σεζόν έπαιξαν μεγάλο ρόλο οι ικανότητες του,  το έργο που έχει παρουσιάσει, οι φιλοδοξίες του και πολύ σημαντικό ρόλο ο χαρακτήρας του. Εύχομαι και την νέα χρονιά να είμαστε όλοι υγιείς και να δημιουργήσουμε και φέτος μία ανταγωνιστική  ομάδα  στην Α1».
Από την πλευρά του ο Γιάννης Καστρίτης τόνισε: « Είμαι παρά πολύ χαρούμενος που  βρίσκομαι στην πόλη και στην ομάδα των Τρικάλων. Θέλω να ευχαριστήσω πάρα πολύ τον ιδιοκτήτη  της ομάδας κ.  Ρουσιαμάνη αλλά και τον πρόεδρο της ΚΑΕ κ.  Φρύδα για την τιμή που μου έκαναν αλλά και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου. Τις λίγες μέρες που βρίσκομαι στην πόλη και την ομάδα έχω τύχει της καλύτερης υποδοχής τόσο από τους ανθρώπους και την ΚΑΕ όσο και από τους ανθρώπους των Τρικάλων. Αυτό καθιστά σαφές και ευδιάκριτα ότι τόσο μέσα στην ομάδα όσο και στον κόσμο υπάρχει μεγάλη αγάπη,  μεράκι και διάθεση για να βγει η δύσκολη χρονιά. Είμαι πολύ αισιόδοξος,  θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, και με σκυμμένο κεφάλι και ταπεινότητα θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να πετύχουμε τους στόχους μας».
Ο νέος προπονητής των Τρικάλων έκανε και μία ιδιαίτερη αναφορά στην ατμόσφαιρα του κλειστού: «Πάντα όταν ερχόμουν ως αντίπαλος ήξερα ότι θα αντιμετωπίσω μία καυτή ατμόσφαιρά, αυτή τη φορά θα είμαι από την πλευρά του γηπεδούχου και αυτό με χαροποιεί. Ελπίζουμε και φέτος ο κόσμος να είναι στο πλευρό μας».
Σε ερώτηση για το στυλ του παιχνιδιού που θα παίξει η ομάδα είπε: «Πολύ σημαντικό ρόλο στο τι στυλ παιχνιδιού θα έχουμε θα παίξει η τελική διαμόρφωση του ρόστερ. Το  μόνο σίγουρο που μπορούμε να πούμε ότι θα μας χαρακτηρίζει είναι η δημιουργία μιας  ομάδας που κάθε δευτερόλεπτο  θα μάχεται  στο παρκέ δίνοντας τον καλύτερο της εαυτό ξεκινώντας πάντα από την άμυνα». 
Για τον σχεδιασμό τον μεταγραφικό τόνισε πως προχωρά βάση πλάνου και συνεργασίας με την ΚΑΕ με τους στόχους να έχουν εντοπιστεί και να απομένει η ολοκλήρωση των συμφωνιών. Πρόσθεσε ότι έχει επιλέξει τον γυμναστή και πως θα ανακοινωθεί και το όνομα του άμεσου συνεργάτη του τις επόμενες μέρες.
Όσον αφορά τον στόχο της ομάδας φέτος τόνισε: «Ο στόχος είναι θεωρητικός. Με μεγάλη ταπεινότητα η ομάδα μας ξεκινάει την προσπάθεια της με δεδομένο ότι πάμε για την παραμονή. Από εκεί και πέρα κάθε Σάββατο θέλω  να έχουμε μία ομάδα θα δίνει το 110% και αν αυτό μας οδηγήσει στη στην επίτευξη του στόχου θα είμαστε ικανοποιημένοι».