Στην πρώτη του συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ο τρικαλινός Κώστας Ζήκος κέρδισε την 5η θέση στον τελικό των 60μ!
Ο 20χρόνος Έλληνας με επίδοση 6.67 κατέλαβε την 5η θέση στη Γλασκώβη και έδειξε πως το μέλλον του ανήκει.
Νικητής ήταν ο Σλοβάκος Γιαν Βόλκο με 6.60, ενώ το ασημένιο πήρε ο Τούρκος -τζαμαϊκανής καταγωγής- Εμρέ Ζαφέρ Μπαρνς με 6.61 και το χάλκινο ο ΟΛλανδός Γιορίς φαν Γκόολ με 6.62.
"Είμαι πολύ χαρούμενος με τη σημερινή μου παρουσία. Μετά την εκκίνηση ένιωσα να σφίγγω αρκετά και στα 40 μ. αισθάνθηκα τον έντονο πόνο. Ελπίζω να μην είναι κάτι σοβαρό. Σίγουρα αν δεν είχε συμβεί αυτό ίσως να έτρεχα γρηγορότερα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το πως αντέδρασα στη διοργάνωση. Συνεχίζω για τους αγώνες του ανοιχτού", είπε ο Ζήκος.

Συγχαρητήρια από Καϊκη

Ο υποψήφιος δήμαρχος με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" Γιώργος Καίκης σε μήνυμά του συγχαίρι τον αθλητή.

Αναλυτικά: 

"Πολλά συγχαρητήρια στον Τρικαλινό χαρισματικό αθλητή της ΓΕΑΤ Κώστα Ζήκο για την μεγάλη επιτυχία του στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που διεξήχθη στην Γλασκόβη, όπου κατέλαβε την 5η θέση στον τελικό των 60 μέτρων. Ξεπερνώντας τις δύσκολες συνθήκες της προετοιμασίας του, μεταξύ άλλων και των πολλών προβλημάτων που υπάρχουν στους χώρους άθλησης του Δημοτικού Σταδίου, αναδείχτηκε σε έναν από τους γρηγορότερους αθλητές της Ερώπης και δείχνει τις τεράστιες δυνατότητές του, δείχνει ότι το μέλλον του ανήκει.
Πολλά συγχαρητήρια ανήκουν και στον προπονητή του, Βαγγέλη Κατσιάβα – προπονητής με μεγάλες διακρίσεις αθλητών στον σύλλογό του, και στην οικογένειά του που μεσολάβησαν αποφασιστικά στην μεγάλη πορεία του."