Η τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Παίδων θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα από 28 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου, μια διοργάνωση που ανέλαβε  η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τον Δήμο Τρικκαίων.
Η διοργάνωση, που έχει καταστεί πλέον θεσμός για την πόλη των Τρικάλων, θα αναδείξει την Πρωταθλήτρια ομάδα Παίδων μέσα από ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στο οποίο θα λάβουν μέρος οι έξι καλύτερες ομάδες μπάσκετ της φετινής σεζόν: ΑΠΣ Ασπις Ξάνθης, Προμηθέας, Ο.Φ. Ηρακλείου Κρήτης, ΑΟΚ Ακαδημία Αθηνών, Πανιώνιος Γ.Σ. και ΑΣ Αρης Θεσσαλονίκης. Σε δηλώσεις του ο σύμβουλος Αθλητισμού της Π.Θ. Ευθύμης Ρεντζιάς αναφέρει ότι «πιστή στο όραμά της, η Περιφέρεια Θεσσαλίας συνεχίζει να δηλώνει το παρόν σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, στρέφοντας την προσοχή στον αθλητικό τουρισμό και τη μείζονα σημασία του στη σύγχρονη πραγματικότητα . Η ανάγκη για μια τέτοια πολιτική δεν προέρχεται μόνο από τον βασικό ρόλο που διαδραματίζει ο αθλητισμός στην κοινωνία ως αναπόσπαστο τμήμα της, αλλά και από την ανάγκη ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας και ευημερίας . 
Για πέντε συνεχόμενες ημέρες η καρδιά του μπάσκετ θα χτυπάει στην πόλη των Τρικάλων, παρασύροντας τους νέους στον όμορφο κόσμο του αθλητισμού ,της προσπάθειας και του Ευ Αγωνίζεσθε, προσφέροντας μέσα από τη δίψα για τη νίκη ξεχωριστές στιγμές . Με την καλή συνεργασία όλων των παραγόντων και του κόσμου, θα έχουμε την ευκαιρία για μια άριστη διοργάνωση προσφέροντας παράλληλα ακόμα μια προβολή της Περιφέρειάς μας σε όλη την Ελλάδα .»