Την Παρασκευή το μεσημέρι δόθηκε συνέντευξη Τύπου από τους διοργανωτές του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος  των Αγώνων Ανωμάλου Δρόμου, στο Αθλητικό Κέντρο  «ΣΚΑΜΝΙΕΣ» στην Πηγή (Τ.Κ. Δήμου Πύλης) που θα διεξαχθεί την Κυριακή 5/3/2017 στον παραπάνω χώρο.
Την εισήγηση έκανε το μέλος του ΣΕΓΑΣ κ. Δημήτριος Χαχάμης ο οποίος τόνισε τα εξής: " Σας  καλωσορίζω στην σημερινή συνέντευξη Τύπου και να ευχαριστήσω τα μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που γίνεται για να προβάλλουμε τους Αγώνες Ανωμάλου Δρόμου που θα γίνουν την Κυριακή, στον θαυμάσιο αυτό χώρο στο Αθλητικό Κέντρο της Πηγής.
Σκοπός μας είναι να ενημερώσουμε τους Τρικαλινούς να έλθουν την Κυριακή εδώ και να παρακολουθήσουν τους Αγώνες, συγχρόνως θέλουμε να προβάλλουμε και όλο τον Νομό Τρικάλων για τους επόμενους μήνες και τα επόμενα Χρόνια. Επίσης έγινε πολύ καλή δουλειά από τον Δήμο Πύλης με τια αρμόδιες Υπηρεσίες".
Στην συνέχεια τον λόγο ο Π.Σ. κ. Ντίνος Μπάρδας εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές για αυτήν την προσπάθεια και την προώθηση του Αθλητισμού στον Νομό μας ,που τόσους αξιόλογους Αθλητές έχει αναδείξει.
Ακολούθησε η ομιλία του κ. Άρη Τζάνη Αντιδημάρχου  Αθλητισμού εκ μέρους του Δήμου Πύλης, οποίος καλωσόρισε τους Αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος  Ανωμάλου Δρόμου που θα γίνουν την Κυριακή, στον Δήμο μας. Είναι μεγάλη τιμή για τον Δήμο Πύλης και στην ευρύτερη περιοχή να γίνονται  Αγώνες τέτοιας εμβέλειας.
Εμείς από την πλευρά μας προσπαθήσαμε για το καλλίτερο για να είναι ο χώρος κατάλληλος για να διεξαχθούν οι Αγώνες, θα είμαστε πάντα δίπλα σας να ευχηθώ καλή επιτυχία που θεωρώ ότι είναι δεδομένη.
Ο κ. Χαχάμης τόνισε την μεγάλη συμβολή του Δήμου Πύλης στο παραπάνω εγχείρημα στη διαμόρφωση του χώρου στην τέλεια μορφή.
Χαιρετισμό έκανε και η Αντιδήμαρχος Δήμου Τρικκαίων κ. Ευθυμία Λεβέντη υπεύθυνη για θέματα  Αθλητισμού.
 Να θυμίσουμε τους διοργανωτές ο ΣΕΓΑΣ,  ο Δήμος Πύλης, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Τρικκαίων.