Μια μεγάλη διάκριση για την Τρικαλινή κολύμβηση είχαμε την περασμένη Κυριακή 24 Απριλίου -στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολυμβητικής Άπνοιας που πραγματοποιήθηκε στο κολυμβητήριο του Αλιμου στην Αθήνα .
Συγκεκριμένα η πρωταθλήτρια Μπέτυ Σκεπαρνιά-Λίπα μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση κατέκτησε δυο χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο.
Ειδικότερα: Χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα της στατικής άπνοιας όπου κατάφερε να κρατήσει την αναπνοή της για 5 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα, επίδοση που αντιστοιχεί στην δεύτερη καλύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα.
Χρυσό στην δυναμική άπνοια χωρίς πέδιλο με επίδοση 85 μέτρα και χάλκινο στην δυναμική άπνοια με πέδιλο με επίδοση 141 μέτρα.
Να σημειώσουμε ότι με τις επιδόσεις αυτές η Τρικαλινή πρωταθλήτρια έχει την δυνατότητα να εκπροσωπήσει την χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άπνοιας που θα διεξαχθεί στην Φιλανδία τον προσεχή Ιούνιο.
Για τους μη γνωρίζοντες να πούμε ότι το αγώνισμα της Άπνοιας είναι ένα από τα πιο απαιτητικά και δύσκολα αγωνίσματα της κολύμβησης και αποτελείται από 3 επιμέρους αγωνίσματα που είναι: Η στατική άπνοια όπου ο αθλητής σε ακινησία προσπαθεί να κρατήσει την αναπνοή του για όσο περισσότερο χρόνο μπορεί,  η δυναμική άπνοια χωρίς πέδιλο όπου ο αθλητής με μια ανάσα  και πρόσθιο στυλ προσπαθεί να διανύσει την μεγαλύτερη απόσταση και η δυναμική άπνοια με πέδιλο που είναι όπως το προηγούμενο στυλ φορώντας όμως ένα μονοπεδιλο.
Σημαντικό ρόλο για αυτή την επιτυχία έπαιξε ο προπονητής Dr Γιώργος Σακκάς που είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στο είδος αυτό. Επίσης σημαντική υποστήριξη  προσέφεραν οι εταιρείες APNEA, STAR POOL CENTER και φυσικά η Τρικαλινή εταιρεία ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΕ στις εγκαταστάσεις της οποίας προπονούνται οι αθλητές.