Ενα ιατρικό κέντρο για το χωριό Παναγία Τρικάλων σκοπεύει να φτιάξει ο Δήμητρης Παπαδημητρίου καθώς είναι το μέρος όπου ηρεμεί, εμπνέεται καλλιτεχνικά και φιλοξενείται άριστα από τους κατοίκους του.
Αγαπά ιδιαίτερα τους παππούδες και τις γιαγιάδες της περιοχής, οι οποίοι, για να τον ευχαριστήσουν, σε κάθε επίσκεψή του φτιάχνουν τοπικές λιχουδιές, μέχρι και την αγαπημένη του σπανακόπιτα. Ο πρόεδρος της κοινότητας Αναστάσιος Καταραχιάς δηλώνει στην «Espresso» πως έχει πληροφορηθεί γι' αυτή τη θεάρεστη κίνηση, η οποία θα σώσει συνολικά πέντε χωριά, καθώς τα πιο κοντινά ιατρικά κέντρα για τους κατοίκους είναι στην Καλαμπάκα και στα Γιάννενα, που απέχουν πολλά χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σπουδαίος δημιουργός, που επισκέφθηκε πρόσφατα το χωριό με τον καλλιτεχνικό μάνατζερ Στηβ Αλεξίου, έχει εισηγηθεί στο Ιδρυμα Ωνάση αυτή την πρωτοβουλία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, που θα κρατήσει τους νέους στην περιφέρεια. «Οταν το πιο κοντινό ιατρικό κέντρο είναι στην Καλαμπάκα, καταλαβαίνετε τι ανασφάλεια νιώθουμε εμείς και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία άνθρωποι. Ο αξιόλογος συνθέτης έχει τιμήσει με την παρουσία του την περιοχή μας και του αρέσει να απολαμβάνει την ησυχία της φύσης και να ακούει τα κουδουνάκια των προβάτων στα λαγκάδια.
Ελπίζουμε να τον έχουμε εμπνεύσει κιόλας» τονίζει με χαρά ο κύριος Καταραχιάς και συμπληρώνει: «Και μόνο η πρόθεσή του να ακούσει το πρόβλημά μας και να μας βοηθήσει έχει κερδίσει την αμέριστη αγάπη μας και τον θεωρούμε συντοπίτη μας. Τα σπίτια μας είναι ανοιχτά γι' αυτόν. Το χωριό μας είναι και δικό του».

espressonews.gr (Μαρία Ανδρέου)