Πολύ δύσκολη αναμένεται να είναι η αποψινή νύχτα στον γειτονικό νομό της Καρδίτσας, καθώς η κακοκαιρία του Ιανού με τις έντονες βροχοπτώσεις έχει προκαλέσει ήδη πολλά και σοβαρά προβλήματα. 

Το απόγευμα με δραματικό μήνυμά του ο δήμαρχος Μουζακίου, Φάνης Στάθης, ενημέρωσε τους δημότες τους για τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στον Δήμο, καθώς και για την σφοδρότητα των φαινομένων που γκρέμισε την γέφυρα του Πευκόφυτου. 

Μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση βιώνει ο Δήμος μας εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ιανός».  Απευθύνω έκκληση σε όλους να αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση και να μη διασχίζετε χείμαρρους ή ρέματα για κανένα λόγο, είτε πεζοί, είτε οδηγώντας κάποιο όχημα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα γκρέμισαν τη γέφυρα του Πευκόφυτου και έριξαν την κολώνα της ΔΕΗ στο Κέντρο Υγείας Μουζακίου. Σε κάθε περίπτωση η μετακίνηση έχει απαγορευτεί. Σας εφιστώ την προσοχή για να μη θρηνήσουμε καμία ανθρώπινη ζωή. 

Ταυτοχρόνως, έκκληση προς τους δημότες του απευθύνει και ο Δήμος Καρδίτσας, έτσι ώστε οι κάτοικοι να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να παραμείνουν στο σπίτι για τις επόμενες λίγες ώρες.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν τις ορεινές και τις πεδινές περιοχές της Καρδίτσας και μέχρι να παρέλθουν η καλύτερη αντιμετώπιση των κινδύνων είναι η παραμονή σε ασφαλή χώρο. Σε κάθε περίπτωση όλος ο μηχανισμός του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ βρίσκεται σε επιφυλακή και συνεργάζεται με όλες τις αντίστοιχες υπηρεσίες που ασχολούνται με την Πολιτική Προστασία σε επίπεδο Νομού. Παρακαλούνται οι δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα από τα έντονα φαινόμενα να καλούν στα τηλέφωνα του Δήμου Καρδίτσας 2441350710 & 2441350713 και επίσης στα 6971640625 και 6936992020. 

Αργά το βράδυ αποφασίστηκε η γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο οδικό δίκτυο του ν. Καρδίτσας μέχρι να εκτονωθεί η κακοκαιρία, όπως ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας, Κωστής Νούσιος. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση του, "παρακαλείσθε να μη χρησιμοποιείτε τα οχήματα σας για μεμονωμένες μετακινήσεις, προκειμένου να διευκολύνετε τα οχήματα και τα μηχανήματα της Περιφέρειας, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και των υπηρεσιών που προσπαθούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία.

Επίσης καλούνται όλοι οι πολίτες να μετακινηθούν σε ασφαλές σημείο, αν οι κατοικίες τους κινδυνεύουν από πλημμύρα".

Ωστόσο, όπως αναφέρει το karditsapress.gr στο Μουζάκι ένα ΙΧ έπεσε στα ορμητικά νερά του ποταμού Πάμισου με αποτέλεσμα να αγνοείται ο οδηγός.

Παρά τις υποδείξεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχείρησε να περάσει το οδόστρωμα κοντά στο Κεντρο Υγείας Μουζακίου, που ήδη έχει εκκενωθεί.

trikalaenimerosi.gr