Την πεποίθηση ότι δεν περιμένουμε πολλά εισαγόμενα κρούσματα του κορονοϊού το καλοκαίρι στην Ελλάδα, καθώς «η πανδημία στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες με ορισμένες εξαιρέσεις είναι υπό σημαντικό έλεγχο», εξέφρασε ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος.

Μιλώντας στον Ant1 ο καθηγητής του LSE τόνισε ότι ο κορονοϊός «δεν έχει εξαλειφθεί, υπάρχουν κρούσματα αλλά έχουν μειωθεί οι θάνατοι στην Ευρωπαϊκή Ενωση» και πρόσθεσε πως «όσοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες έχουν μάθει πλέον να προστατεύονται. Παίρνουν τα μέτρα τους και αυτό ήταν κάτι που σημαντικό που πήραμε τους προηγούμενους μήνες».

Για το λόγο αυτό, συνέχισε, «τώρα την ελέγχουμε περισσότερο σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο με δυο εξαιρέσεις. Τη Σουηδία και τη Μεγάλη Βρετανία όπου ο αριθμός των θανάτων είναι μεγάλος ακόμα» και επισήμανε: «Πρακτικά αυτό σημαίνει πως να μας έρθει κρούσμα από χώρα που ελέγχει την πανδημία έχει μικρή πρακτικά πιθανότητα».

«Δεν περιμένουμε πάρα πολλά κρούσματα να μας έρθουν το επόμενο διάστημα εκτός φυσικά άμα σταματήσει ο έλεγχος από τις άλλες χώρες και αρχίσουμε και βλέπουμε ένα σημαντικό αριθμό κρουσμάτων.

Κάτι τέτοιο όμως δεν βλέπουμε αυτή τη στιγμή», τόνισε ο κ. Μόσιαλος, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο εύλογο ρίσκο που παίρνει η χώρα ανοίγοντας τα σύνορά της λέγοντας ότι «δεν είμαστε μόνο εμείς που το κάνουμε αυτό, το κάνουν σχεδόν όλες οι χώρες στη νότια Ευρώπη που μπορούν να επωφεληθούν περισσότερο από τον τουρισμό».

ethnos.gr