Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η ενεργοποίηση του δεύτερου ενδιάμεσου προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης.
Οι νέοι εθνικοί πόροι που θα διατεθούν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανέρχονται σε 61 εκατ. ευρώ περίπου και θα διασφαλίσουν τη χρηματοδότηση περισσότερων από 6.000 ωφελούμενων.
Στόχος του νέου προγράμματος – «γέφυρα» είναι η κάλυψη επιπλέον αιτήσεων από αυτές που είχαν υποβληθεί το 2014 στο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», αλλά δεν μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν λόγω της ανεπάρκειας κονδυλίων.
Το πρώτο ενδιάμεσο πρόγραμμα, που υλοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2016, με την εξασφάλιση 75 εκατ. ευρώ, κάλυψε πάνω από 8.500 ωφελούμενους.
Σε ότι αφορά το νέο «Εξοικονομώ», που ήδη έχει καθυστερήσει πάρα πολύ, η προκήρυξη αναμένεται το αργότερο ως τον Οκτώβριο. Ήδη, τρέχει και η σχετική προθεσμία προς τις τράπεζες για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στο πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα είναι «ανάσα» για τον κατασκευαστικό κλάδο και δεκάδες συναφή επαγγέλματα στην οικοδομή, καθώς η οικοδομική δραστηριότητα πνέει τα λοίσθια και δεν φαίνεται στον ορίζοντα σημαντική ανάκαμψη.
mononews.gr