Για άνοδο των βάσεων, κυρίως λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος, κάνουν λόγο οι πρώτες εκτιμήσεις μετά την ολοκλήρωση των Πανελλαδικών εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών λυκείων.

Οι εκτιμήσεις των «ΝΕΩΝ» καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι φέτος αναμένεται να κοπεί από τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας κάθε υποψήφιος που θα έχει συγκεντρώσει βαθμολογία κάτω των 8.500 μορίων.

Αυτό θα στερήσει από τους αδύναμους μαθητές τη δυνατότητα φέτος να συμπληρώσουν μηχανογραφικό δελτίο, ωστόσο επαναφέρει μια ισορροπία στο εξεταστικό σύστημα, κάτι που αποτελεί, άλλωστε, το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό όλων των εξεταστικών συστημάτων στον κόσμο.

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η ανακοίνωση των βαθμολογιών των υποψηφίων αναμένεται μεταξύ 6-8 Ιουλίου, οπότε ο χρόνος έχει ήδη αρχίσει να μετράει αντίστροφα για τους χιλιάδες των νέων που διαγωνίστηκαν για μια θέση στην ανώτατη εκπαίδευση.

Να σημειωθεί πως φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι θα πληροφορηθούν τις βαθμολογίες τους και στο κινητό τους τηλέφωνο με sms από το Υπουργείο Παιδείας.