Πιέσεις για μια ακόμη φορά στους κακοπληρωτές ασκεί η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Φαρκαδόνας σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει τις αυξημένες, σε αριθμό, οφειλές λογαριασμών ύδρευσης.
Η ΔΕΥΑΦ καλεί τους οφειλέτες να σπεύσουν σήμερα Πέμπτη, είτε να αποπληρώσουν το σύνολο των οφειλών τους, είτε να προχωρήσουν σε διακανονισμό.
Σε διαφορετική περίπτωση από σήμερα κιόλας ξεκινούν οι διακοπές των υγρομέτρων σε όλο το φάσμα του Δήμου Φαρκαδόνας. Σκοπός της ΔΕΥΑΦ είναι να συγκεντρωθούν τα χρήματα που οφείλονται, σε πολλές των περιπτώσεων εδώ και αρκετούς μήνες, τα οποία αν θα συγκεντρωθούν θα βοηθήσουν στην ομαλή λειτουργία της Δημοτικής Επιχείρησης.
Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι οι οφειλέτες μπορούν να επωφεληθούν από ρυθμιστικό μέτρο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και για την τοπική ΔΕΥΑΦ. Σύμφωνα με το μέτρο προβλέπεται η καταβολή του 20% της οφειλής ενώ το υπόλοιπο μέρος ρυθμίζεται σε 12 μηνιαίες δόσεις με χαμηλότερο τίμημα τα 30 ευρώ.
Το μέτρο χαρακτηρίζεται συμφέρον σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΦ, μέσω του οποίου θα ξεμπλοκάρουν από τις οικονομικές υποχρεώσεις.
Σημειωτέον ότι και κατά το παρελθόν η ΔΕΥΑΦ είχε προχωρήσει σε ανάλογα μέτρα με τις διακοπές υδρομέτρων σε οφειλέτες στο σύνολο των δημοτικών διαμερισμάτων.

krinitrikalon.gr