Τον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας επισκέφτηκε σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Δήμου Μετεώρων Χρήστος Σινάνης, στα πλαίσια της υπογραφής της σύμβασης έργου «Διαμόρφωση αύλειων χώρων δημοτικών σχολείων ».
Με το παρόν έργο, ο Δήμος Μετεώρων προβαίνει στη διαμόρφωση του αύλειου χώρου του 1ου Δημοτικού Σχολείου, καθώς και σε εργασίες αποκατάστασης των αύλειων χώρων του 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας.
Συγκριμένα, αποκαθίσταται συνολικά ο αύλειος χώρος, εκτάσεως 3.292,63 τ.μ., του 1ου Δημοτικού Σχολείου, μέσω της δημιουργίας χώρων ανάλογα με τις δραστηριότητες και την ηλικία των μαθητών, ώστε να περιλαμβάνει:
    Χώρους αθλοπαιδιών σε επίπεδο τάξης
    Χώρο υπαίθριας διδασκαλίας
    Χώρους συγκέντρωσης στα διαλείμματα και ξεκούρασης
    Χώρους για πρόσβαση ΑΜΕΑ
    Χώρους πρασίνου και σκίασης με τη φύτευση δέντρων
Οι εργασίες στον αύλειο χώρο του 3ου Δημοτικού Σχολείου αφορούν την κατασκευή δαπέδου αντιολισθηρού στο γήπεδο καλαθοσφαίρισης, αποσκοπώντας στη βελτίωση του χώρου άθλησης.
Οι εργασίες στον αύλειο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου στοχεύουν στην αποκατάσταση της λιθοδομής, όπου αυτό απαιτείται για τη στερέωση της περίφραξης και την εξασφάλιση της ασφάλειας της κατασκευής.
Όλες οι παρεμβάσεις αποσκοπούν στη διασφάλιση της απρόσκοπτης χρήσης των αύλειων χώρων και πραγματοποιούνται με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών και τη βελτίωση της λειτουργικότητας των χώρων.
Η συνολική δαπάνη του έργου είναι 117.379,77 ευρώ και η χρηματοδότησή του γίνεται μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών και με ιδίους πόρους του Δήμου Μετεώρων.