Με αφορμή τις συχνές και πολύωρες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος στη Δ.Κ. Πύλης καθώς και σε γειτονικές κοινότητες, η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου απευθύνεται στους αρμόδιους – Αντιπεριφέρεια Τρικάλων, εργοληπτική εταιρία, ΔΕΗ – μέσω ανοιχτής επιστολής.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Όλοι κατανοούμε την ανάγκη της απρόσκοπτης συνέχισης  των εργασιών ώστε να παραδοθεί ο νέος περιφερειακός δρόμος. Όμως η πολύωρη, έως εφτά ώρες συνεχής διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και μάλιστα καθημερινή εργάσιμη ημέρα μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Η επιλογή από τη μεριά των αρμοδίων αυτού του μοντέλου διακοπής δημιουργεί μια σειρά από προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των τοπικών επιχειρήσεων, σε εποχές ιδιαίτερα δύσκολες για την επιβίωσή τους.

Παράλληλα ας συνεκτιμήσουν οι αρμόδιοι – Αντιπεριφέρεια Τρικάλων, εργοληπτική εταιρία και ΔΕΗ- τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις πολύωρες διακοπές.

Ο σύλλογος προτείνει και απαιτεί σε πιθανή επόμενη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος για τις εργασίες του περιφερειακού δρόμου Τρικάλων Πύλης να επιλεγεί η Κυριακή, επειδή είναι η ημέρα με τη μικρότερη επιχειρηματική δράση.

Ακόμη προτιμότερο θα ήταν από τις τοπικές επιχειρήσεις να σπάσει η εφτάωρη διακοπή, σε δύο των τρεισήμισι ωρών και πάντα ημέρα Κυριακή.

Οποιαδήποτε άλλη επιλογή διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος πέραν των προτάσεων της επιχειρηματικής κοινότητας, θα θεωρηθεί πράξη εκδίκησης και εξόντωσης της τοπικής οικονομίας σε ένα  τόσο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον».