Πραγματοποιήθηκε το άναμμα του δέντρου στην Πύλη, το απόγευμα του Σαββάτου, μέσα σε ένα Χριστουγεννιάτικο εορταστικό κλίμα αντάξιο των Άγιων Ημερών που έρχονται, παρουσία αρκετού κόσμου παρά το ψιλόβροχο.
Οι εκδηλώσεις άρχισαν με την υποδοχή των μελών του χορευτικού συγκροτήματος της Εύξεινο Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών Τρικάλων, από τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Τζιορτζιώτη και την Πρόεδρο της Τ.Κ. Πύλης κ. Μαρίνας Πανάγου στο Κέντρο της Πύλης, που πορεύτηκαν στην Ε.Ο. Τρικάλων Άρτας παίζοντας με την ορχήστρα τους ποντιακά τραγούδια.
Στην είσοδο της εκδήλωσης τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Πύλης Κων/νος Μαράβας και τα υπόλοιπα μέλη του  Δ.Σ   ενώ η Πρόεδρος της Λέσχης  κ. Μαργαρίτα Τοπαλίδου  μοίραζε γλυκά σε όλους.
Ακολούθησαν οι σύντομοι χαιρετισμοί από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πύλης Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Κατσαρό, την Πρόεδρο ης Τ.Κ. Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου και τον Δήμαρχο Κώστα Μαράβα.
Ακολούθησε το άναμμα του Δέντρου από τον Δήμαρχο Κώστα Μαράβα και την Πρόεδρο της Πύλης κ. Μαρίνα Πανάγου, εν μέσω μιας φαντασμαγορικής  ατμόσφαιρας  με τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα να φωτίζουν του ουρανό της Πύλης.
Στην συνέχεια τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου Πύλης και η χορωδία της Λέσχης Ποντίων τραγούδησαν τα κάλαντα, ενώ το χορευτικό χόρεψε ποντιακούς χορούς υπό τον ήχο της ορχήστρας τους.
Παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι  και πολλοί δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Πύλης, η πρώην βουλευτής κ. Σούλα Μερεντίτη ο  πρώην βουλευτής και Νομάρχης κ. Ηλίας Βλαχογιάννης.