Μετά την πρώτη επιτυχημένη ταινία του αφιερώματος στον γερμανικό κινηματογράφο, το «Οαλ για τον Ζαχαρία», την ερχόμενη Δευτέρα, η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων προβάλλει τη δεύτερη ταινία. Πρόκειται για την τραγι-κωμωδία «Ουίσκι με Βότκα».
ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο Οττο είναι ένας διάσημος ηθοποιός, αλλά ταυτόχρονα, η επιτομή των προβληματικών ανδρών που αγαπούν οι γυναίκες. Ακόμα και όταν είναι μεθυσμένος, εξακολουθεί να ξέρει περισσότερα για τον κινηματογράφο από τον ερασιτέχνη που τον κατευθύνει στην τελευταία ταινία του. Αλλά τι πρέπει να κάνει ο αναξιόπιστος αυτός αστέρας, όταν ένας τοπικός ηθοποιός προσλαμβάνεται ως αναπληρωματικός του; Κωμικές καταστάσεις προκύπτουν όχι μόνο λόγω του περιβάλλοντος του κινηματογράφου, αλλά και από μια τάση να καταγραφούν αυθεντικά οι διάφορες σχέσεις στον χώρο του θεάματος.
ΚΡΙΤΙΚΗ
Μια ταινία του διάσημου στη Γερμανία Andreas Dresen, που συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον σεναριογράφο Wolfgang Kohlhasse. Το θέμα είναι συνηθισμένο στο σινεμά- οι διάφορες αντιπαλότητες στη διάρκεια των γυρισμάτων και στον χώρο του θεάματος. Εδώ ο σκηνοθέτης υπεισέρχεται και στο θέμα του αλκοολισμού, αλλά και στις πολύπλοκες σχέσεις των ηθοποιών. Γλυκό, κωμικό, αλλά και τραγικό, με στοιχεία ανατροπής
ΒΡΑΒΕΙΑ
Καλύτερου σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ Κάρλοβυ Βάρυ
Info
Τίτλος: Whisky mit Wodka (Ουίσκι με Βότκα)
Σκηνοθεσία: Andreas Dresen
Σενάριο: Wolfgang Kohlhaase
Πρωταγωνιστούν: Henry Hübchen, Corinna Harfouch, Sylvester Groth, Markus Hering, Valery Tscheplanowa, Peter Kurth
Ετος: 2009
Γλώσσα: Γερμανικά
Διάρκεια 104΄
ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ
Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου.
Ωρα έναρξης 21.45
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ