Μπορεί να είναι οξύμωρη αυτή η φράση, αλλά αυτή είναι ακόμη ένα στερεότυπο. Η Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε, παρουσιάζει με δωρεάν είσοδο, δυο γερμανικές κωμωδίες. Το αφιέρωμα ξεκινά την ερχόμενη  Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016 με δύο ταινίες:
- Όλα για τον Τσούκερ
- Ουίσκι ή βότκα;
Η πρώτη ταινία θα προβληθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, όπως πάντα στις 21:45.
ΥΠΟΘΕΣΗ
Ένας δημοσιογράφος εβραϊκής καταγωγής στο Βερολίνο θεωρεί ότι αυτός είναι ο ηττημένος των πολιτικών αλλαγών στη Γερμανία μετά το 1989. Όταν η μητέρα του πεθαίνει, αυτός πρέπει να συναντήσει τον αδελφό του, στον οποίον δεν έχει μιλήσει για πολλά χρόνια και να συναντήσει επίσης όλα τα άλλα μέλη της οικογένειάς του. Όμως, κατά τη διάρκεια των προετοιμασιών για την κηδεία ανακατεύονται ο τζόγος και διάφορα χρέη, αλλά και οι κωμικές καταστάσεις με την οικογένεια.
ΚΡΙΤΙΚΗ
Η ταινία έλαβε κριτικές που αποθέωναν αυτό το οξύμωρο σχήμα. Τη σχέση Γερμανών και κωμωδίας, που ως στερεότυπο φαντάζει θεσμοθετημένο σχεδόν. Αποδεικνύεται όμως ότι πρόκειται για μια ταινία που με κωμικό τρόπο, σατιρίζει την κατάσταση στη Γερμανία. Που αναφέρεται διαφορετικά πλέον στην ύπαρξης Γερμανών Εβραίων, που θέτει ζητήματα για τις δύο Γερμανίες, που είναι πολιτικά μη ορθό. Οι κωμικές καταστάσεις προωθούν τη σκέψη, αλλά και δείχνουν στοιχεία της καθημερινότητας, με μια αυτοειρωνική διάθεση για τους Εβραίους, καθώς ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος είναι Εβραίος.
Info
Τίτλος: Alles auf Zucker
Σενάριο: Dani Levy, Holger Franke
Σκηνοθεσία:  Dani Levy
Πρωταγωνιστούν
Henry Hübchen (διπλός ρόλος), Hannelore Elsner, Udo Samel, Golda Tencer, Steffen Groth Χρώμα: Εγχρωμο
Ετος: 2005
Διάρκεια: 91’
Γλώσσα: Γερμανικά
ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΟΣΟ
Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016, στον δημοτικό κινηματογράφο, μύλος Ματσόπουλου.
Ωρα έναρξης 21.45
Είσοδος ΔΩΡΕΑΝ