Συνεχίζονται με επιτυχία οι παραστάσεις περιοδείας του Δημοτικού μας Θεάτρου στις γειτονίες της πόλης μας, με το έργο Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη, προσφέροντας μοναδικές στιγμές θεατρικής απόλαυσης και κοινωνικής συνεύρεσης των ανθρώπων στην σκιά του καλοκαιρινού φεγγαριού, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Χτες Δευτέρα 28/8 πραγματοποιήθηκε η παράσταση στην Αγ. Μονή,  στον Αύλειο χώρο του 6ου Λυκείου, με συμμετοχή πολλών θεατών. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε με την συνδρομή του 6ου Λυκείου Τρικάλων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Μονής.
Ακολουθούν οι παραστάσεις:
·         Την Τετάρτη 30/8 στο Βαρούσι, Αύλειος χώρος 4ου Δημοτικού. Ώρα 21.30. (Με την  συνδρομή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Βαρούσι»).
·         Την Πέμπτη 31/8 στο Μουσείο Τσιτσάνη. Ώρα 21.30. (Με την  συνδρομή Κέντρου Έρευνας- Μουσείο Τσιτσάνη).
Είναι μια παράσταση βασισμένη στο έργο του Δημήτρη Ποταμίτη Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη. Πρόκειται για μια σύνθεση των κωμωδιών του Αριστοφάνη Ειρήνη, Αχαρνής, και Πλούτος. Παράλληλα, μέσα από την σκηνοθετική πρόταση, γίνεται μια αναφορά στην πορεία της κωμωδίας και της κωμικής έκφρασης στο πέρασμα των εποχών: από την αρχαία κωμωδία με την έντονη εκφραστικότητα, την κυριαρχία του λόγου και τη χρήση της μάσκας, περνάμε στο θέατρο χαρακτήρων στην Comedia dell arte, στον θέατρο Σκιών και το ελληνικό Καραγκιόζη, και τέλος στο σωματικό θέατρο και στο μπουρλέσκ με το πέρασμα στον ασπρόμαυρο βουβό κινηματογράφο.
Οι συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Στέφανος Νταλάσης,  Επιμ. κίνησης-βοηθός σκηνοθέτις: Πατρίτσια Λάζου,  Ενδυματολογία: Εβελίνα Δασκαλοπούλου, Κινηματογράφηση-προβολές: Γιάννης Φλούλης, Οργάνωση παραγωγής: Βικτωρία Καραμούζη,
Ηθοποιοί: Παναγιώτης  Ζαχαρόπουλος, Βίκυ Ιακωβάκη, Γωγώ Κατσιανάκου, Κώστας  Μπουραζάνας, Φανή Σπανού, Σια Φαράκη