Την αντίδρασή τους στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές εκφράζουν οι τρικαλινοί έμποροι και επαγγελματοβιοτέχνες. Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων απέστειλε ενημερωτική επιστολή – πρόταση προς τα μέλη του για το  κλείσιμο καταστημάτων την Κυριακή 7 Μαϊου ως πρώτη μορφή αντίδρασης για την προτιθέμενη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. Η επιστολή έχει ως εξής: «O Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων  για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια επαναλαμβάνει πως δεν συζητά καν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.
Η Κυβέρνηση και η Τρόικα μοιάζει να αγνοούν την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και φαίνεται να εξυπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα και πολυεθνικές επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου καθώς σκέφτονται την ουσιαστική απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.
Παλέψαμε 6 χρόνια για το κορυφαίο αυτό θέμα και δεν θα τα  παρατήσουμε ούτε τώρα. Η απελευθέρωση σε συγκεκριμένες –μεγάλες- περιοχές, θα προκαλέσει αλυσιδωτή αντίδραση, με ορατό αποτέλεσμα τις 52 εργάσιμες Κυριακές του χρόνου.  Μία τέτοια επιλογή, το μόνο που θα πετύχαινε θα ήταν η άμεση αναδιανομή του ήδη περιορισμένου, λόγω κρίσης και ύφεσης, τζίρου προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων και  των κερδών τους. Kεφάλαια που με αιματηρές θυσίες και capital controls προσπαθεί η χώρα και η κοινωνία της να κρατήσουν στην εθνική οικονομία. 
Ενόψει όλων αυτών η θέση  του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας και της ΕΣΣΕ είναι ξεκάθαρη: Πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων, την ερχόμενη Κυριακή, 7 Μαΐου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αποφάσεις που λαμβάνονται για εμάς χωρίς εμάς.
Σας καλούμε να συμμετέχετε στην πρώτη μορφή αντίδρασης με κλείσιμο των καταστημάτων σας, προκειμένου να γίνει αντιληπτή  η δύναμή μας τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από τους θεσμούς.
Παράλληλα καλούμε τους υπεύθυνους και τους εργαζόμενους στα υποκαταστήματα και τις αλυσίδες των πολυεθνικών στην περιοχή μας, να συνταχθούν στο πλευρό μας και να προτείνουν στις διοικήσεις τους το κλείσιμο των καταστημάτων τους.
Το ζήτημα της κατάργησης της Κυριακάτικης Αργίας μας αφορά όλους. Ήρθε η ώρα να μετρήσουμε τους φίλους και τους εχθρούς μας».
Με τη σειρά της η  Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Τρικάλων  λέει «ΟΧΙ» για ακόμα μία φορά στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και συμμετέχει στο κλείσιμο των καταστημάτων την προσεχή Κυριακή 7 Μαΐου, αντιδρώντας στη λειτουργία των καταστημάτων τουλάχιστον 30 Κυριακές το χρόνο.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ  Τρικάλων κ. B. Αγγελάκης σε δήλωσή του αναφέρει ότι: «Έστω και την ύστατη στιγμή πρέπει να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, η οποία έχει αυτορυθμιστεί καλύπτοντας τις ανάγκες των καταναλωτών.  Για άλλη μια φορά, η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα οδηγήσει σε νέα λουκέτα χιλιάδες επιχειρήσεις μια ώρα γρηγορότερα σε μια περίοδο που δίνουν καθημερινή μάχη για να επιβιώσουν και παράλληλα χιλιάδες εργαζόμενοι θα οδηγηθούν στην ανεργία.
Αυτό που λείπει από τους καταναλωτές είναι χρήματα και όχι χρόνος για να κάνουν τις αγορές τους.
Σε συνεργασία με τη ΓΣΕΒΕΕ θα προσφύγουμε  εκ νέου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο με προηγούμενη απόφασή του είχε κρίνει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές αντισυνταγματικό.
Καλούμε τους συναδέλφους αυτοαπασχολούμενους, μικρομεσαίους και εμπόρους να μην ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους την Κυριακή 7 Μαΐου δίνοντας μια βροντερή απάντηση στις προσπάθειες που γίνονται για ολιγοπώληση της αγοράς».