Την απόσυρση του ενδιαφέροντός του για την προεδρία της ΝΟΔΕ Τρικάλων ανακοίνωσε ο Κων/νος Τρέλλης στηρίζοντας πλέον την υποψηφιότητα του Μιχάλη Μπαγιώτη. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
«Νεοδημοκράτισσες και νεοδημοκράτες
Στα χρόνια της ενασχόλησής μου με τα κοινά έχω δώσει και την ψυχή μου για τη Νέα Δημοκρατία, ένα κόμμα αρχών και αξιών, όπως το οραματίστηκε ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής και όπως έρχεται να συνεχίσει σήμερα ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Τα μέλη του κόμματος με τίμησαν με την ψήφο τους και την εμπιστοσύνη τους συνεχώς 30 συναπτά έτη. Υπηρέτησα την οργάνωση μου ως απλός στρατιώτης, πρόεδρος ΟΝΝΕΔ, αντιπρόεδρος και γραμματέας της ΝΟΔΕ.
Σήμερα διατελώ την παρουσία μου ως πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ.
Κράτησα πάντοτε χαμηλούς τόνους, αφήνοντας στην άκρη τις όποιες προσωπικές μου φιλοδοξίες. Προτεραιότητα μου ήταν και είναι η ενότητα της ιστορικής μας παράταξης της Ν.Δ.
Το ίδιο θα κάνω και τούτη τη φορά, βλέποντας πως ένας νέος άνθρωπος, με διάθεση για δουλειά και ανιδιοτελή προσφορά, όπως ο Μιχάλης Μπαγιώτης, εκδηλώνει την υποψηφιότητά του για Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Τρικάλων. Θεωρώ ότι η υποψηφιότητα αυτή εξυπηρετεί την ενότητα του κόμματος σε τοπικό επίπεδο, δίνει την απαραίτητη φρεσκάδα ανανέωσης και κυρίως προοπτικής της παράταξής μας. Αυτές τις στιγμές οφείλουμε όλοι να βάζουμε τον εγωισμό μας στην άκρη και να αντιλαμβανόμαστε τα κελεύσματα της εποχής. Να σκεφτόμαστε πως μπορούμε να προσφέρουμε στην παράταξή μας, ως απλοί στρατιώτες, ώστε σύντομα που θα κληθεί να αναλάβει τις τύχες του τόπου να είναι έτοιμη και ισχυρή. ΑΠΟΣΥΡΩ, λοιπόν, το ενδιαφέρον μου για την Προεδρία της ΝΟΔΕ, στηρίζω την υποψηφιότητα του Μιχάλη Μπαγιώτη και καλώ τους φίλους και τα στελέχη με τα οποία μαζί πορευόμαστε όλα αυτά τα χρόνια, να πράξουν το ίδιο.
Διατελώ με τιμή
Κων/νος  Τρέλλης»