Με δύο συγκεντρώσεις οι εργαζόμενοι στα Τρίκαλα διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Συνδικαλιστικές οργανώσεις που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων.

Μισή ώρα αργότερα η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και παρατάξεις των οργανώσεων των δασκάλων και νηπιαγωγών συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Μεγάλος απών από τις απεργιακές συγκεντρώσεις το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, του οποίου η διοίκηση παρότι χθες αργά το βράδυ ανακοίνωσε συγκέντρωση μπροστά στο Εργατικό Κέντρο τελικά δεν παρουσιάστηκε ουδείς εργαζόμενος.

Αναλυτικά, στις 10 το πρωί στην κεντρικά πλατεία συγκεντρώθηκαν εργατικά Σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.

Χαιρετισμούς στη συγκέντρωση απηύθυναν οι,  Βασίλης Οικονόμου από το σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ,  Άννα Κουτελίδα μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και η Κωνσταντίνα Παππή πρόεδρος Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων πραγματοποίησαν συγκέντρωση στις 10:30 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου όπου συμμετείχαν  και παρατάξεις των σωματείων.

Το Εργατικό Κέντρο Τρικάλων συνεδρίασε μετά από πρωτοβουλία της παράταξης που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ την περασμένη Παρασκευή, χωρίς να ακολουθήσει ανακοίνωση. Χθες το βράδυ το Εργατικό Κέντρο εξέδωσε ανακοίνωση για την σημερινή απεργία, ωστόσο οι εργαζόμενοι δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

ert.gr