Σε ένα ζεστό, γεμάτο χαμόγελα και ευχές κλίμα, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Τρικάλων έκοψε την 16/02/2020 την πρωτοχρονιάτικη παραδοσιακή (στριφτό) πίτα, στη Σαρακατσάνικη Γωνιά, στον Άγιο Οικουμένιο Τρικάλων.

Την βασιλόπιτα ευλόγησαν ο πάτερ Δημήτριος και ο πάτερ Αθανάσιος.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωσή ο Δήμαρχος του Δήμου Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρης Παπαστεργίου,ο οποίος ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και τόνισε ότι, όπως πάντα, ο Δήμος θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Τρικάλων, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων κ. Νικολέτα Μπρουζούκη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τρικκαίων κ.  Κωνσταντίνος Κρεμμύδας, ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Δημήτριος Πουλιανίτης,  η πρόεδρος του Φιλολογικού, Ιστορικού, Λογοτεχνικού Συνδέσμου (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων, κ. Ναυσικά Μουλά – Αγγελάκη, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Βαθυρρεύματος κ.  Μιχαήλ Μπαλλάς, ο πρόεδρος της τοπικής διοίκησης Τρικάλων της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών Ι.Ρ.Α, κ.  Αχιλλέας Μπέγας.

Παραβρέθηκε ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Χρήστος Μόρφος καθώς και το μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ. Σοφία Βλόντζου - Κωστούλα.

Επιστολή απέστειλε η βουλευτής Τρικάλων κ. Κατερίνα Παπακώστα, ευχόμενη καλή χρονιά κι εκφράζοντας την αδυναμία της να παρευρεθεί στην εκδήλωσή λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.

Το φλουρί που αντιστοιχούσε σε ένα χρυσό κωνσταντινάτο νόμισμα κέρδισε η κ. Λίτσα Μακρυγιάννη, μέλος του χορευτικού τμήματος του συλλόγου.

«Ευχαριστούμε από καρδιάς τις κυρίες - μέλη του συλλόγου μας για την προσφορά των εδεσμάτων που γευτήκαμε στις οποίες ως ένδειξη ευγνωμοσύνης δωρήθηκε ένα καλαίσθητο βραχιόλι.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωσή μας και να ευχηθούμε ένα χαρούμενο, δημιουργικό 2020 και του χρόνου με υγεία!», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του συλλόγου.