Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών νομού Τρικάλων, παρουσία μελών και φίλων του συλλόγου. Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα  «Αίγλη» του ξενοδοχείου Πανελλήνιον, όπου παρευρέθησαν ο Θεματικός Αντιπερεφειάρχης Υγείας κ.Βασίλης Αναγνωστόπουλος, ο Περιφερειακός σύμβουλος κ.Χρήστος Γακόπουλος και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.Έφη Λεβέντη.
Ο πρόεδρος του συλλόγου κ.Κοσμάς Αποστολίδης ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία και στήριξη τους στην Εύξεινο Λέσχη και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δράσεις του συλλόγου για το 2016, με αποκορύφωμα αυτές της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τον Απρίλιο και Μάιο, καθώς και της Μικρασιατικής Καταστροφής το Σεπτέμβριο του 2016.

Ακολούθησε μικρό Ποντιακό γλέντι υπό τους ήχους της λύρας του Χρήστου Εμεξίδη και του νταουλιού του Κυριάκου Ναβροζίδη.
Ευχαριστούμε θερμά τους δυο μουσικούς μας, καθώς και τους χορηγούς μας κ.Βάσω Τζιαχάνα, για το σετ της Tupperware που μας δώρισε και το οποίο κέρδισε η τυχερή που πέτυχε το φλουρί, και τη χαλβαδοποία Μπουλογιώργου «ΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ» για το χαλβά που μας προσέφερε.
Το ΔΣ του συλλόγου εύχεται σε όλο τον κόσμο Υείαν και Ευλοΐαν για το 2017.