Η εκπαίδευση όλων των εκπαιδευόμενων και εκπαιδευτών του 2ου ΣΔΕ Τρικάλων στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), μια σημαντική δράση του σχολείου που πραγματοποιείται για έξι συνεχή έτη, έγινε την Πέμπτη στις 12 Δεκεμβρίου 2019.

Υπήρξε μεγάλη συζήτηση και προεργασία στα πλαίσια του μαθήματος του επιστημονικού γραμματισμού.

Η δράση πραγματοποιείται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία της ομάδας εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων με υπεύθυνη την κ. Ελένη Πολύζου, ιατρό Αναισθησιολόγο, συντονίστρια του Τομέα Υγείας Εθελοντών του Δήμου Τρικάλων.

Την Πέμπτη οι νέοι μαθητές  έμαθαν πώς μπορούν να σώσουν μια ζωή αλλά και οι παλιότεροι ξαναθυμήθηκαν.

Η εκπαιδεύτρια τόνισε τη σπουδαιότητα της διατήρησης της ψυχραιμίας καθώς και της εκτέλεσης συγκεκριμένων ενεργειών την ώρα που προσπαθούμε να δώσουμε τις πρώτες βοήθειες σε έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη.

Η δράση ολοκληρώθηκε με την συζήτηση για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε και πώς μπορούμε να βοηθήσουμε όταν το θύμα πνίγεται από κάποια τροφή.

Κλείνοντας, "θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά και δημόσια την κ. Ελένη Πολύζου που με την καθοδήγηση της οι μαθητές μας εκπαιδεύτηκαν στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση" καταλήγει η ανακοίνωση του σχολείου.