Η περιβαλλοντική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων αποτελούμενη από 37 μαθητές και μαθήτριες και οι συνοδοί καθηγητές κ. Αλεξίου Θεοδόσιος, κα Χασάκογλου Μαρία και κ. Μουτογεώργος Δημήτρης επισκέφθηκαν στις 4 και 5 Απριλίου 2016 το ΚΠΕ Αράχθου στα πλαίσια του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του σχολείου «Το Νερό και ο Άνθρωπος: Μια αειφόρος σχέση ζωής».
Την πρώτη μέρα του προγράμματος η ομάδα επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Αράχθου στην Κόπραινα Άρτας και τον ομώνυμο Φάρο και μέσα από το πρόγραμμα του ΚΠΕ «Περπατώντας στο δρόμο που χάραξε ο Άραχθος»  ενημερώθηκε με βιντεοπροβολή, βιωματικές δράσεις και παιχνίδια για την περιοχή και τον υδροβιότοπο στις εκβολές του Αράχθου στον Αμβρακικό κόλπο με τα εκατοντάδες είδη πουλιών, τη βιοποικιλότητα  και την τεράστια οικολογική του σημασία. Τη δεύτερη μέρα η ομάδα ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του τεχνητού φράγματος Πουρναρίου Άρτας και στον υδροηλεκτρικό σταθμό παραγωγής ενέργειας όπου είδαν σε πραγματικό χρόνο τη λειτουργία του και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Η επίσκεψη έκλεισε με την ξενάγηση στο Αρχαιολογικό μουσείο της Άρτας και την περιήγηση στα αξιοθέατα  της πόλης με αποκορύφωμα το φημισμένο Γεφύρι της Άρτας όπου οι μαθητές και καθηγητές θαύμασαν την απαράμιλλη τέχνη και μαστοριά με την οποία κατασκευάστηκε το γεφύρι που στέκει αγέρωχο στο πέρασμα των χρόνων.
Η περιβαλλοντική ομάδα και το 2ο Γυμνάσιο Τρικάλων ευχαριστεί θερμά το προσωπικό του ΚΠΕ Αράχθου για τη υποδειγματική φιλοξενία του και όλους όσους συνέδραμαν στην πραγματοποίηση αυτής της περιβαλλοντικής επίσκεψης.