Με επιστολή του προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος Κ.Χατζηδάκη, Ανάπτυξης Α.Γεωργιάδη και και προς τον υφυπουργό Υποδομών Ι.Κεφαλογιάννη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων, Βασίλης Γιαγιάκος εκφράζει την ανησυχία των επαγγελματιών πετρελαιοκίνητων οχημάτων, σχετικά με την επιβολή "πράσινου" τέλους ύψους 0,30€ ανά λίτρο. 

Συγκεκριμένα ο Β.Γιαγιάκος στην επιστολή του επισημαίνει τα εξής: 

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Υπουργείου Περιβάλλοντος για επιβολή «πράσινου» τέλους ύψους 0,03 ευρώ ανά λίτρο στο πετρέλαιο κίνησης (diesel), σας μεταφέρουμε την ανησυχία και την αγανάκτηση των επαγγελματιών - ιδιοκτητών πετρελαιοκίνητων οχημάτων. 

Δυστυχώς, το μέτρο αυτό της επιβολής του «Ειδικού φόρου άνθρακα» (Special Carbon Tax) έχει αποδέκτες σε όλους τους τομείς οικονομικής δραστηριότητας (πρωτογενή, δευτερογενή, τριτογενή τομέα) και θα είναι ακόμη μια δυσβάσταχτη επιβάρυνση στις ήδη συσσωρευμένες υποχρεώσεις των επιχειρήσεων ενόψει και των δυσμενών επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης. 

Κύριοι Υπουργοί,

στην έσχατη περίπτωση που αυτή η μορφή φόρου δεν μπορεί να αποφευχθεί σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, προτείνουμε να αντισταθμίσετε την επιβάρυνση με αντίστοιχη μείωση του ήδη υψηλού ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης.