Μέχρι και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου θα παραμείνει κλειστό, τμήμα της οδού Αμαλίας.

Από τη διασταύρωσή της με την οδό Νέλσωνος μέχρι την έξοδό της στην οδό Σαράφη, η οδός Αμαλίας από το πρωί της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου παραδίδεται σε μαθητές, σε μαθήτριες και στην… παραλία των Τρικάλων (η κίνηση οχημάτων θα γίνεται μέσω της Νέλσωνος)!

Διότι βάσει του προγραμματισμού για τη φετινή (2019) Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας από τον Δήμο Τρικκαίων, στο ύψος της οδού Αμαλίας επί του Ληθαίου, θα γίνουν παρεμβάσεις διαμόρφωσης «παραλίας».

Και όχι μόνο αυτό. Την Τρίτη και την Πέμπτη, θα γίνουν διάφορες δράσεις επάνω στο οδόστρωμα της οδού Αμαλίας: την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου θα γίνει ζωγραφική στην άσφαλτο, ενώ την Πέμπτη, μαζί με τις αθλοπαιδιές και το ποδόσφαιρο, θα δοθεί και συναυλία από μαθητικό τοπικό συγκρότημα.

Όλα αυτά δεν γίνονται τυχαία. Με βάση το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που βελτιώνει το κυκλοφοριακό στην πόλη, σε συνδυασμό με τις αλλαγές στις δύο πλατείες, υιοθετούνται αλλαγές.

Ηδη οι τρικαλινοί έχουν μετάσχει σε δημόσια διαβούλευση και, πλέον, μπορούν να γίνουν δοκιμές επί πιθανών  μελλοντικών μέτρων στο κέντρο της πόλης. 

Ετσι, η οδός Αμαλίας συνδυάζει και το τερπνό και το ωφέλιμο: παιχνίδι και δράσεις από μαθητές/τριες, δοκιμή πιθανών μέτρων κυκλοφορίας, διαμόρφωση «παραλίας» στον Ληθαίο ποταμό.

Όλα αυτά θα αξιολογηθούν από τους ερευνητές και τον Δήμο Τρικκαίων, προκειμένου να βελτιωθεί η κίνηση πεζών, οχημάτων, ποδηλατών, ΑμεΑ στην πόλη.