Τον διοικητή του νοσοκομείου Τρικάλων Δημήτρη Παρθένη αναζητούσε μέχρι χθες αργά το βράδυ η αστυνομία των Τρικάλων ύστερα από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του η γιατρός- παθολόγος της ΜΕΘ Σοφία Βενέτη. Η κυρία Βενέτη πληροφορήθηκε ότι ο διοικητής του νοσοκομείου μίλησε απαξιωτικά για την ίδια κατά την διάρκεια σύσκεψης που είχε με γιατρούς άλλων κλινικών, και στράφηκε νομικά εναντίον του υποβάλλοντας μήνυση μέσω του δικηγόρου της, ζητώντας μάλιστα την σύλληψή και παραπομπή του κ. Παρθένη στο αυτόφωρο!

Μέχρι χθες το βράδυ ο διοικητής δεν είχε εντοπιστεί…

Ανακοίνωση σχετική με τις προθέσεις της διοίκησης να μετακινήσει γιατρούς εντός του νοσοκομείου, στους οποίους φέρεται να συμπεριλαμβάνεται και η παθολόγος κα Βενέτη, εξέδωσε η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Τρικάλων η οποία αναφέρει τα εξής:

«Αποτροπιασμό προκαλεί η αιφνίδια απόφαση του Διοικητή του Γ.Ν.Τ. για αμοιβαία και ανούσια μετακίνηση δύο συναδέλφων παθολόγων, μεταξύ των δύο κλινικών, αποδίδοντας μάλιστα, παρόντος του αντιπροέδρου της ΕΙΝΚΥΝΤ και Διευθυντή της Α ΄Παθολογικής Κλινικής κ.  Ζορμπά, βαρύτατους, απαξιωτικούς και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για μια εξ αυτών. Για τη μετακίνηση αυτή είχαν προηγηθεί από τη μεριά του Διοικητή σαφέστατες επαναλαμβανόμενες «προειδοποιήσεις»  προς το κ. Ζορμπά (ειδικά μετά την πρόσφατη ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΙΝΚΥΝΤ) πως αν δεν στηρίζει τις θέσεις του στα όργανα τα οποία συμμετέχει (ΕΙΝΚΥΝΤ και Επιστημονικό Συμβούλιο) όσον αφορά τα ζητήματα του Ψυχιατρικού τμήματος θα προβεί σε μετακινήσεις γιατρών τις κλινικής.

Είναι σαφές πως η παραπάνω τακτική του διέρρεε και βασίλευε, στην οποία άλλωστε ο Διοικητής αρέσκεται ιδιαίτερα, έχει ως στόχο τα αντίποινα απέναντι σε όλους τους συναδέλφους που δεν δηλώνουν υποταγή στις προσωπικές του επιδιώξεις.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δε θα γίνουμε σφουγγοκωλάριοι του. Όποιοι κάνουν ακόμη  πως δεν ξέρουν να πάρουν θέση. Όσοι φοβούνται να ‘ ξεφοβηθούν’. Είμαστε δίπλα τους!

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΙΝΚΥΝΤ»

Λ.Ε.