Ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων καλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην εκδρομή μας στις 20,21 και 22 Απριλίου να οριστικοποιήσουν την συμμετοχή τους το συντομότερο δυνατό καταβάλλοντας σχετική προκαταβολή.
Ως τελευταία ημέρα για τις προκαταβολές ορίζεται η Τετάρτη 5 Απριλίου.
Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:
Η εκδρομή θα αρχίσει με ένα μοναδικό σιδηροδρομικό ταξίδι με ειδικό εκδρομικό συρμό στο προς εγκατάλειψη ορεινό πέρασμα του Μπράλου. Θα γίνει ξενάγηση στις ιστορικές γέφυρες Γοργοποτάμου, Μανδρίτσας,  Ασωπού, Παπαδιάς, στο μεγάλο τούνελ του Μπράλου καθώς και σε άλλα ιστορικά σημεία της γραμμής, η οποία πολύ σύντομα θα πάψει να λειτουργεί, αφού θα δοθεί στην κυκλοφορία η νέα σύγχρονη διπλή γραμμή στην καινούρια χάραξη μέσω Μώλου.
Μετά τον ιστορικό αποχαιρετισμό κατά τον οποίο οι εκδρομείς θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να φωτογραφήσουν ανεπανάληπτα σιδηροδρομικά τοπία, θα επισκεφθούμε το βυζαντινό μοναστήρι του Όσιου Λουκά και το πανέμορφο Γαλαξίδι για να καταλήξουμε το βράδυ στην Αρχαία Ολυμπία.
Η δεύτερη μέρα περιλαμβάνει σιδηροδρομικό ταξίδι στη γραμμή Ολυμπία-Πύργος και στη συνέχεια με πούλμαν τον γύρο της Μεσηνίας με επίσκεψη στις πόλεις Πύλο, Μεθώνη, Κορώνη και Καλαμάτα, από όπου το βράδυ θα αναχωρήσουμε και πάλι για τον Πύργο.
Η τρίτη ημέρα της εκδρομής θα περιλαμβάνει το πρωί ξενάγηση σε ιστορικά σημεία της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής Κρυονερίου-Αγρινίου, και επίσκεψη στις πόλεις του Μεσολογγίου και του Αιτωλικού.
Η επιστροφή στα Τρίκαλα θα γίνει μέσω της Ιονίας Οδού από την Άρτα, τα Γιάννενα και το Μέτσοβο.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6973795191 (Σούλα Τσιοτινού) και 6979553692 (Βασίλης Τριανταφύλλου).